Champions League är tillbaka

Av - Johan Videll -
Skövdepôjk som är allätare när det kommer till bollsport. Har utövat fotboll som ung, då vass mellan stolparna (i Div. 6). Numera "soffcoach" som följer de stora ligorna i Europa. Favoritlagen hittas i Allsvenskan och Premier League där Djurgår'n & Manchester United berör.

Champions League-säsongen 2019/20 sparkar igång ikväll och den här turneringen är kvalité från början till slut. Jag tar mig an denna upplaga av Champions med skyhöga förväntningar direkt och premiäromgången som vi bjuds på denna tisdagskväll är inget undantag.
 

Etiketter: johan videll

32 lag fördelat på åtta grupper där de 16 bästa spelar vidare när det vankas slutspel, det är i korta drag vad som väntar när Champions League-säsongen sparkar igång ikväll.

Nu är det en massa saker som ska hända på vägens gång innan vi har en lista på de där 16 bästa och känslan som infinner sig hos mig när en kvalitétsfylld turnering som denna äntligen drar igång är att i princip vad som helst kan hända.

Kanske inte vad som helst i ordets sanna bemärkelse.
Men mycket oväntat kan ske och det är precis så det ska vara.

Synar vi hur grupperna ser ut så är det i vanlig ordning vissa grupper som är tuffare än andra. Då syftar jag exempelvis på grupp F med lag som Inter, Dortmund, Barcelona och Slavia Prag. Att två av dessa fyra inte spelar vidare i denna turnering när gruppspelet summeras är tråkigt, men samtidigt nödvändigt.

Tar vi och istället kollar till grupp A med lag som PSG, Real Madrid, Club Brügge och Galatasaray så är det kanske mer accepterat att det ska sållas, men är det nödvändigt att det sållas så som vi förväntar oss?

Jag förväntar mig att storlagen i löser avancemang, men jag hoppas också att de misslyckas.

Fjolårets sensationslag i Champions League var utan tvekan Ajax och nu hoppas jag att fler lag kan få gå igenom det de gjorde i fjol.
De tog i princip hela fotbollsvärlden med storm och bjöd på den ena skrällen efter den andra, vilket ledde hela vägen till en händelserik semifinal mot Tottenham, men där det tyvärr stopp. Personligen hade jag gärna sett Ajax i en final mot Liverpool, men så blev det inte och nu ser jag istället fram emot att följa vilket lag som kan göra ”en Ajax-resa” den här säsongen.

Det finns några lag med potential att göra det vi kallar omöjligt, men få som verkligen kan lyckas. Jag ser väldigt mycket fram emot att få följa årets upplaga av denna prestigefyllda turnering och jag hoppas slutspelsträdet som vi har efter årsskiftet är en smula överraskande med inte enbart storlag, då är Champions League så härligt som det ska vara.

Ikväll börjar jakten.
Jakten på äran. 
Jakten på framgång.
Jakten på det omöjliga.

Må bästa lag vinna!

/Johan Videll

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln