Bredaste toppstriden på länge 


Av - Marcus Lindén -
Uppsalabo och fotbollstränare med meriter från Enskede IK och Älvsjö AIK. Tränar just nu AIK:s F17-lag. Konsumerar all fotboll och i synnerhet den som spelas i Sverige. Utforskade under en vinter den Sydamerikanska kontinenten.

Vi har nu spelat en tredjedel av Allsvenskan. Rikard Norling skojade friskt efter matchen mot Helsingborg att samtliga topplag hunnit med en kris. Andreas Alm hade gett upp och han själv, Rössler och Billborn hade varit ifrågasatta.
 

Etiketter: marcus lindén

Egentligen är väl mycket som vanligt? Allting sitter inte efter ett fåtal omgångar, men det blir mer stabilt med tiden. AIK glänste inte igår mot Falkenberg, men det börjar likna 2018-segrarna. Bättre än motståndarna från start, målen i rätt tid och sedan bevaka.

Malmö får nog behålla favorittrycket ett tag till, men det är en fantastisk ovisshet. Det är en klunga på sex lag i toppen. Det är inte på något sätt givet att alla de hamnar topp sex efter varandra, men för stunden skapar det både dramatik och många toppmöten. 

Många lag tycks ha träffat ganska rätt. Det mår vår serie bra av. Det går helt klart att kritisera nykomlingarna och att vi även i år kommer se riktigt låga bottenpoäng. AFC och Falkenberg har tillsammans nio poäng. Jag tycker dock det känns både viktigare och mer relevant att fokusera på bredden i toppen.

AIK brände inga stora summor pengar i vintras - samt kan ha Sigthorsson redo snart. Det bör finnas resurser och utrymme för exempelvis Lustig och Bahoui i sommar. Samma gäller också Djurgården. Deras problem har tydligt blottats under våren, men de har tagit sig ur sin värsta period och de inspelade poängen är många. En till poängspelare och en mittfältare borde väl inte vara omöjligt? 

Även om det till 100% är strategi, blev jag irriterad när Jens Gustavsson sa efter sex omgångar, att Malmö redan vunnit. Hade jag varit IFK Norrköping-supporter - hade jag blivit ytterst uppgiven. Även om du föredrar att lägga över pressen på någon annan, så är det en retorik jag inte förstår mig på.

Malmö träffar inte rätt att alla år. De har en hyfsat god poängutdelning hittills men håller snittet i sig, slutar de på 63 poäng. AIK tog 67 förra året. AIK 2018 och IFK Norrköping 2015 utnyttjade ett sämre Malmö och träffade rätt från start. Då går det också att ta hem titeln. Under alla Malmös guldsäsonger hade säkerligen trycket från övriga kunnat vara större. 

Upp till kamp övriga lag! Många är med - och många imponerar. Om två omgångar går vi på uppehåll och i ett sommarfönster kan allt hända.

/Marcus Lindén

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln