För dåligt, Manchester United


Av - Fredrik Finnebråth -
Journalist med ett brett och genuint sportintresse. Följer alla de stora ligorna i Europa, i synnerhet Premier League. Ser hellre en snygg passning än ett bra skott. Tycker att alla borde vara mer som N'Golo Kante, både på planen och utanför.

Första mötet i kvartsfinalen mot Barcelona blev enformig från början till slut. Manchester United gick in som underdog och spelade precis som om de var en stor underdog. Nej, Solskjaer, den här taktiken är inte värdig ett lag av Man Uniteds kaliber hemma på Old Trafford. Tur för United att Barcelona inte kom upp i normal standard.
 

Etiketter: fredrik finnebråth

Det blev en promenad i parken för Barca. Inte på grund av att man själva visade upp något bländande spel. Visst blixtrade man till ibland, men det tidiga ledningsmålet gjorde dem bekväma och nöjda. Ledning och bortamål gjorde knappast att de behövde gå framåt, och är det något Barcelona kan så är det ju att hålla i boll. Framförallt när motståndarlaget bara står och tittar.

Vad Man United hade för gameplan vet jag inte. Tydligt var att de spelade som om de var en mycket mindre klubb än Barca. Det må inte vara många spelare i Uniteds startelva som går in i Barcas, men de kan ju försöka åtminstone.

Jag är inte så naiv att jag förväntar mig en hög press och totalattack mot mål, men jag tycker att man kan begära mer av ett lag av Manchester Uniteds kaliber i en sån här match. Det är synd att baklängesmålet efter 12 minuter inte innebar en forcering offensivt, snarare blev det än mer viktigt att backa hem och inte låta siffrorna rinna iväg.

Varför inte dra nytta av sin hemmaplan och bjuda publiken på show? Barcelona är inte världsbäst på allt, de har flera brister, inte minst defensivt, men detta fokuserade inte Man United på - deras fokus var att hålla nere siffrorna och kanske, med en studs här och där, vara effektiva när man kommer till målchanser. Det var smärtsamt att se United de sista tio minuterna när de inte ens försökte ta bollen från Barcelona. 

Så här mycket skiljer egentligen inte i kvalité mellan lagen. 0-1 är inget katastrofresultat, de har ju visat förr att de kan vända tuffa utgångslägen på bortamatcher i returer. Om det blir VAR och någon tabbe från målvakten som räddar United den här gången? Nej, jag tror inte det. Men räkna med att Solskjaer åker till Barcelona med ungefär samma filosofi - det vill sägs backa hem och hoppas på det bästa när kontringstillfälle ges.

/Fredrik Finnebråth

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln