Ovissa allsvenskan snart igång

Av - Robin Gustavsson -
En 27-årig journaliststudent från Borås som ser alldeles för mycket fotboll, både inhemsk och internationell. Spelar själv i division 4, och har Arsenal som favoritlag. 
Uppskattar spelförståelsen mer än någon annan egenskap på planen. Hur många gånger har man inte hört att vår allsvenska serie är oviss och jämn, och att en hel drös lag skulle kunna vinna? Att det är det som är charmen när vi inte kan konkurrera rent kvalitetsmässigt med många andra europeiska ligor. Jag brukar tycka att man ibland kan överdriva hur jämna topplagen verkligen är, och hur många olika lag som påstås kunna vinna.
 

Etiketter: robin gustavsson

Inte heller i år kan väl speciellt många lag ses ha rimliga möjligheter att ta hem guldet. Malmö FF ska ju med sin stjärnspäckade trupp och starka ekonomi givetvis vara glasklar favorit, trots att det är AIK som står som regerande mästare.

Men bakom de himmelsblå är jag nu beredd att hålla med alla de som år ut och år in förutspår rekordjämna toppstrider och att det är omöjligt att sia om vilka som tar de åtråvärda Europaplatserna.

Norrköping, Häcken, Hammarby, AIK och Djurgården skulle potentiellt alla kunna vara med och jaga MFF hela vägen in på senhösten. Samtliga skulle också kunna hamna runt en sjätteplats. Det är en ganska rejäl skillnad, och även om det skulle vara tätt poängmässigt så spelar placeringen ju faktiskt en väldigt stor roll i hur man ser på sin säsong och hur nöjda man kan känna sig.

Om det känns jämnt i toppen så är min känsla att det minst lika ovisst i andra delen av tabellen, där mängder av frågor söker svar. Kommer Helsingborgs satsning att hålla? Hur står AFC:s starka defensiv från förra året sig i den högsta serien? Har Falkenberg någon chans alls, och hur ska IFK Göteborg ta sig ur sin negativa period?

En sak som i alla fall är säker är att vi har profiler i mängder att studera och följa lite extra. Eller vad sägs om nya namn som Astrit Ajdarevic, Christoffer Nyman, Jo Inge Berget, Alexander Kacaniklic, Vidar Örn Kjartansson, Pawel Cibicki, Jonathan Levi, Ahmed Yasin och inte minst den kontroversielle Ravel Morrison i Östersund.

Lägger man till spelare som Sebastian Larsson, ”Granen”, Simon Thern och Rasmus Elm så hör ni ju att det med svenska mått är många väldigt intressanta namn, och att vi har en oerhört spännande säsong att vänta.

Så låt nu den sista veckan passera snabbt, så att vi kommer igång på riktigt!

/Robin Gustavsson

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln