Upplagt för Seger


Av - Jimmy Åkesson -
Norrköpingsson som uppskattar kombinationen skrivande, fotboll och kaffe. Coachar damfotboll, håller igång i division 6 och jobbar med kommunikation. Är svag för yttersidor, glidtacklingar och har alltid haft Sami Hyypiä som idol.Caroline Seger har varit en del av den där soliga landslags-turneringen på portugisisk mark i över tio år. 2019 gör hon det och tar avstamp mot det som mycket väl kan komma att bli hennes sista mästerskap i den blågula dressen.
 

Etiketter: jimmy åkesson

Skånskan från Gantofta har varit ett bestående inslag i landslaget sedan debuten 2005. Jodå, både spelare och dialekten som hör till gick vägen via ungdomslandslag till A-truppen. 33 år är ingen ålder för en fotbollsspelare och även om det viskas lite om att Frankrike blir hennes sista anhalt så handlar det ju om att kroppen ska hålla. Att huvudet ska vara med.

Redan nu är det en välfylld meritlista att blicka tillbaka på med spel i USA och Frankrike – Philadelphia och Paris. Med över 170 landskamper och EM och VM och OS och Diamantbollen.

En spelare vars rutin kommer bli oerhört viktig i sommar. En spelare vars vinnarskalle kan ta Sverige lite längre fram. Ett sätt att kröna en blågul karriär med en medalj? You bet. Det finns i bakhuvudet.

När Sverige slagit Danmark med 1–0 och vunnit kvalgruppen kom det såklart på tals att det kommande mästerskapet kunde vara det sista för Caroline Seger. Seger sa skämtsamt att hon redan tagit ut sig själv i truppen och att Peter Gerhardsson inte hade något annat val. Glimten i ögat – Gerhardsson skriver nog ner henne bland de första när laguttagningarna ska presenteras.

I eftermiddag spelar Sverige mot Schweiz och på fredag spelar Sverige mot Portugal. Två matcher som tar oss 180 minuter närmare ett världsmästerskap och en liten fingervisning om vart den här våren kommer att ta oss.

Ett playoff-förlorande Schweiz blir en bra värdemätare för att försöka se vart hän det är på väg. En dags vila och match och därefter ytterligare en nästa vecka kommer ge Gerhardsson möjligheten att sätta upp chanser för samtliga 24 spelare som finns med i Algarve.

Om 78 dagar tas VM-truppen ut. Sveriges lagkapten närmar sig 200 landskamper – det är tolv kvar till den gränsen. Tre i Algarve Cup. Fem med matcherna mot Tyskland och Österrike. Åtta inklusive gruppen. Nio med åttondelsfinal. Tio med kvartsfinal. Elva med semifinal. Tolv med final.

Det är inte upplagt för något annat än en utmärkt och fulländad avslutning. Det är upplagt för Seger.

/ Jimmy Åkesson

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln