Ett bra försök av Malmö

Av - Robin Gustavsson -
En 27-årig journaliststudent från Borås som ser alldeles för mycket fotboll, både inhemsk och internationell. Spelar själv i division 4, och har Arsenal som favoritlag. 
Uppskattar spelförståelsen mer än någon annan egenskap på planen. Under torsdagen var det äntligen dags för en ny Europakväll i Malmö. En sådan där kväll där hela staden sluter upp bakom sitt himmelsblåa lag, sjunger och hoppar så betongen gungar på hemmaarenan. Det var en kväll som laget och supportrarna väntat länge på. Om bara resultatet hade varit aningen bättre. För visst går det inte att störa Chelsea på Stamford Bridge?
 

Etiketter: robin gustavsson

Fram till 0–2-målet som fransmannen Olivier Giroud lekfullt klackstyrde in i mål fanns det ändå någon form av optimism från hemmalagets sida. Man hade startat matchen bra och lyckades ta sig framåt vid sporadiska tillfällen. Att engelsmännen hade en stor majoritet av bollinnehavet verkade inte störa Malmö nämnvärt, utan man litade till sin defensiva struktur och satte in en fin press när tillfälle gavs.

”Vi gör allt vi kan för Malmö” lyder en av klackens ramsor, och visst gav också spelarna allt för sina trogna hemmafans. Det var bara det att Premier League-laget var snäppet bättre på det mesta. Jag säger inte att det var överlägset, men visst behövde inte bortalaget slita ut sig allt för mycket för att få med sig vinsten och i princip stänga det här dubbelmötet.

Det var väl heller ingen som trott att något annat skulle ske. Men någonstans fanns ändå hoppet om att det skulle leva i åtminstone ytterligare en halvlek. Så många gånger som vi sett MFF slita till sig fina resultat ute i Europa så fanns ändå hoppet på ytterligare en bragd.

Anders Christiansens reducering till 1–2 i slutet av matchen gav om inte annat ändå någonting att ta med sig, både för tittarna och för laget själva. De kan verkligen uträtta saker även mot lag som befinner sig på den absoluta toppnivån. Att man förlorar må svida ordentligt när man är ett gäng rejäla vinnarskallar, men det är ändå något att bygga vidare på inför framtiden.

Man får ge det ett ärligt försök i returmatchen i England, och spelarna får en möjlighet att skaffa sig ytterligare rutin i att möta spelare som tillhör världseliten. Det är ett bra mycket bättre sätt att spendera uppladdningen inför Allsvenskan snarare än någon grå försäsongsmatch mot ett mediokert nordiskt motstånd.

Malmö FF har återigen satt standarden för de svenska lagen som hamnar på Europaplatserna. Nu är det upp till bevis för AIK, Norrköping o de andra som brukar tillhöra toppen att också visa sina kvaliteter utanför landets gränser. Det har vi inte varit bortskämda med, undantaget di himmelsblå samt Östersunds uppstickarsäsong i Europa League förra året.

/Robin Gustavsson

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln