För dig själv och andra


Av - Jimmy Åkesson -
Norrköpingsson som uppskattar kombinationen skrivande, fotboll och kaffe. Coachar damfotboll, håller igång i division 6 och jobbar med kommunikation. Är svag för yttersidor, glidtacklingar och har alltid haft Sami Hyypiä som idol.

Det finns så otroligt många eldsjälar, ideellt arbetande människor och avlönade personer som gör ett fantastiskt jobb för fotbollsklubbar runt om i landet. På damsidan och på herrsidan – för ungdomar och seniorlag. Men glöm inte bort att fotboll inte behöver vara precis allting.
 

Etiketter: jimmy åkesson

Tiden går fort när man har roligt. Likväl är det viktigt att stanna upp och se sig omkring mitt i det där som gör att en arbetsdag känns som ett par timmar. Som är på plats 06:00 en matchdag när avsparkstiden är 15:00 och som stannar kvar tills sista personen har lämnat arenan. Som lägger åtskilliga timmar på sin fritid för att träna knattelag eller skriva referat.
 
Eller för den delen hundratals mil i bussar för bortamatcher i såväl sommarsol som höstregn.
 
Supportersidor och bloggar som skriver upp matcher, liverapporterar, gör intervjuer och klipper ihop highlights för att likasinnade ska kunna ta del av det efteråt.
 
Visst är det fantastiskt?
 
Användare på Twitter som trots olika lagsympatier kan föra diskussioner på ett vettigt sätt utan att det övergår i glåpord och osakligheter.
 
I med- och motgång. Vecka efter vecka. Dag efter dag.
 
Till er och oss som fyller varenda dag med fotboll på ett eller annat sätt. Som spelar själva, som coachar, som skriver och rapporterar. I kombination med att följa favoritlaget på TV. Ja, utöver bästa vänner, kärlek, partner och jobb förstås. Glöm inte att lägga ner pennan, kollegieblocket eller spara dokumentet och uppskatta er egen insats till sporten. Framförallt – se till att det alltid är en ynnest och inte blir en börda. För ibland behövs det någonting helt annat för att få perspektiv.
 
Ta en paus, varva ner och ladda batterierna och ge dig själv chansen och möjligheten att göra en så bra insats och ett så bra jobb som möjligt. För dig, för din förening och för alla du vill göra någonting för. Lyssna på dig själv och hur du mår – för fotboll behöver faktiskt inte vara exakt allting precis hela tiden.
 
Även om det kanske allt som oftast är hela livet.
 
/Jimmy Åkesson

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln