Totte är tillbaka


Av - Jimmy Åkesson -
Norrköpingsson som uppskattar kombinationen skrivande, fotboll och kaffe. Coachar damfotboll, håller igång i division 6 och jobbar med kommunikation. Är svag för yttersidor, glidtacklingar och har alltid haft Sami Hyypiä som idol.

Östergötlands sämst bevarade hemlighet? Äh. När Christoffer Nyman önskade Peking-supportrarna god jul på julafton var det inte längre någon fråga om, utan när Totte skulle komma hem. Så stod han där på Östgötaporten igen och gav längtan till en ny säsongsstart i Norrköping.
 

Etiketter: jimmy åkesson

När Lars Krogh Gerson anslöt från GIF Sundsvall tog han tröja nummer fem men försäkrade sig försiktigt och pliktigt att han pratat med Totte Nyman innan. Då hade det gått ett och ett halvt år sedan flytten till 2. Bundesliga och Eintracht Braunschweig.
 
Nummer kan vara livsviktigt för fotbollsspelare och när Nyman bredvid manager Jens Gustafsson poserade för den klassiska nyförvärvsbilden var femman åter i anfallarens ägo. Krogh Gerson håller vad han lovade inför säsongen och avslöjade att han istället tar tröja nummer fyra. Jodå, självklart hörde han först med Andreas Johansson om det var okej.
 
En försenad smällkaramell. En profilvärvning. Att Totte Nyman är tillbaka i den vitblå dressen betyder såklart mer än att IFK Norrköping får in en högklassig fotbollsspelare. Gustafsson vet vad han får ut av sitt nyförvärv och kommer säkerligen att passa in i det fullt jobbade IFK han vill fortsätta att bygga vidare på.
 
Det där har dragits bland väggarna på arenan och på varenda gnällbänk – från boll och lek via klacken till U21 och A-laget och vidare ut till Europa. Det går inte att underskatta det. Det går inte att bortse från hur mycket kärlek Nyman och IFK har till varandra. En spelare som mår bra utanför planen mår bra på den och det är få känslor som slår att komma hem.
 
Att han dessutom redan checkat in bagaget och så när satt sig på planet för träningsläger till Turkiet med sin tyska klubb ger någonstans en extra krydda till allt det här.
 
Men en saga? Nä. Det pratas det om i andra lag. Men nog är han en modern legendar som är supportrarnas hand dunkandes mot hjärtat under tröjan.
 
Framför NT:s kamera skämtade Jens Gustafsson lättsamt om att Totte skulle bli högerback. Skåningen myste under varenda sekund av presskonferensen och sände en tydlig signal om vad han tyckte om den här värvningen. Att han fått hem både Nyman och Alexander Fransson är ett fortsatt tecken på att människorna ska passa in – två Norrköpingsgrabbar gör det definitivt.
 
När de här kärleksdagarna är slut och rutinen återigen har landat i januari-rusket ska Nyman visa vart han står. Tysklandsäventyret började fint innan skadorna kom och när Braunschweig hamnade i tredjeligan istället för finrummet fick självförtroendet antagligen en törn också – trots en del mål nere i Niedersachsen i nordväst.
 
Om det är någonstans han ska hitta tillbaka så är det i hans stad. De flesta av grabbarna har försvunnit sedan guldet 2015. Nu är Nyman och Fransson tillbaka och tillsammans med Filip Dagerstål och David Mitov Nilsson så hoppas det från Curva Nordahl om en återupprepning.
 
Och från Curva Nyman – såklart.
 
Det har gått lång tid sedan debuten i Superettan och det avgörande målet borta mot Ängelholm. Talangen blev en startspelare och återvänder med en europeisk erfarenhet – men leendet och det lite tillbakadragna kroppsspråket är detsamma.
 
Totte och fansen är lika glada över att han är hemma igen.
 
/ Jimmy Åkesson

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln