Alexander Isak måste vända hem

Av - Daniel Souza -
En 23-årig frilansjournalist bosatt i Umeå och är född i Brasilien. Jag jobbar deltid som webbredaktör på Umeå FC och har tidigare jobbat på Västerbottens-kuriren/Folkbladet-sporten. Har alltid spelat fotboll och har fotbollsplanen som mitt andra hem. Jag är utbildad fotbollstränare/domare och spelar själv i division 4-laget Stöcke IF.
 

Den före detta AIK-spelaren Alexander Isak,19, kan enligt turkiska medier vara påväg bort från Borussia Dortmund  till den turkiska klubben Besiktas.  Detta är ett stort misstag, som kan förstöra hans fotbollskarriär.
 

Etiketter: daniel souza

Alexander Isak lämnade allsvenska-laget AIK för spel i den tyska klubben Borussia Dortmund 2017 där han under sin tid i klubben haft olika tränare. Han har haft svårt att placera sig i sitt nya lag och bara fått spela fyra matcher och inte gjort några mål.
Jag har svårt att tro på att han kommer att få mer speltid i Dortmund och tycker att han istället bör komma tillbaka till Sverige.
 
Isak gjorde A-lagsdebut i AIK 2016 med en imponerande säsong.Tio allsvenska-mål på 24 matcher imponerade på de flesta klubbarna, inte minst den tyska klubben Borussia Dortmund som enligt uppgift ska ha värvat honom för ca 85 miljoner kronor. Det skulle göra Isak till den dyraste allsvenska spelaren någonsin.
 
Men det har inte gått som han önskat sig i Tyskland och den svenske spelaren har fått alldeles för lite speltid i Dortmund. Istället har han fått spela några matcher i U23-laget i den regionalligan West som spelar i division 4 för att kunna hålla igång.
 
Det är ganska självklart att Alexander måste lämna Dortmund så fort som möjligt men han ska definitivt inte flytta till Turkiet och spela i Besiktas. Han är för bra för att spela där.
Han är en superduktig spelare som tyvärr inte lyckats visa allt han kan än. Han behöver bara få självförtroende och mer speltid vilket han aldrig haft efter alla dessa tränarbyten i Dortmund.

Men gjorde Alexander Isak fel när han lämnade AIK för att spela i Tyskland?
Ja, jag tycker att han gjorde fel när han valde att lämna AIK. Han hade fortfarande mycket att ge i AIK-tröjan där han kunde ha utvecklats ännu mer om han hade stannat kvar minst två säsonger till.

Var bör han då spela?
Sverige kan vara det bästa alternativet för honom, eftersom hans spelstil passar många allsvenska-klubbar. Han är en snabb och kreativ spelare som vet vad han ska göra med bollen och dessutom har en bra passningsfot.
De allsvenska-klubbarna som jag tycker kan passa honom är AIK, Göteborg, Östersund, Norrköping eller varför inte nykomlingarna Helsingborg.
Jag hoppas att han inte flyttar till Turkiet utan väljer att komma hem till Sverige och börja om sin fotbollskarriär här. Han är fortfarande ung och kan bli hur bra som helst till och med den nye Zlatan. Varför inte? Han är som sagt bara 19 år.
Vänd hem till Sverige Isak; gör om och gör rätt.
 
/Daniel Souza

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln