Summerar höstsäsongen i PL


Av - Fredrik Finnebråth -
Journalist med ett brett och genuint sportintresse. Följer alla de stora ligorna i Europa, i synnerhet Premier League. Ser hellre en snygg passning än ett bra skott. Tycker att alla borde vara mer som N'Golo Kante, både på planen och utanför.

Nästan halva Premer League-säsongen är spelad och även om det inte blir något större jullov för spelarna så kände jag att en liten sammanfattning av säsongen hittills vore på sin plats.


 

Etiketter: fredrik finnebråth

SÄSONGENS POSITIVA ÖVERRASKNING

Watford började bra, Bournemouth också, men efter en formtopp har båda lagen hamnat i en formsvacka och befinner sig ungefär som väntat i tabellen. Faktum är att denna säsong inte har bjudit på några större överraskningslag i positiv bemärkelse. Det laget som överraskat och imponerat mest på mig är Liverpool, som med en helt annan defensiv än i fjol nu på allvar utmanar om titeln. Ja, nu leder de ju till och med serien. Det må inte vara någon superskräll, men sättet de har spelat på visar att laget är redo för att vinna ligan. Nu finns inte bara ett sylvasst kontringsspel och ett aggressivt presspel, utan också en defensiv balans. Nyförvärvet Alisson har infriat alla förväntningar och givit Liverpool en ny dimension. De vinner matcher på olika sätt och Klopp får ut mycket av nästan alla sina spelare.

BESVIKELSEN

Mourinho, Mourinho, Mourinho...vad hände? Redan innan säsongen var i gång gnällde han över vilka spelare han inte fick värva till klubben. Med spelare som Pogba, Martial, Alexis, Rashford, De Gea och Lukaku m.fl finns verktygen för att vara det topplag som en klubb av Man Uniteds storlek ska vara. Mourinho förstärkte det jag och många redan befarade, nämligen att hans taktik är sönderläst och inte är värdig Manchester Unlted. Synd för United-fansen att det dröjde ända till nu innan styrelsen förstod i vilken sits Mourinho och de själva satt klubben i. Desto roligare för United-fansen är att det går mot ljusare tider nu när Mourinho är historia. Men det lär knappast räcka till en topp fyra placering eller avancemang i Champions League.

BÄSTA SPELAREN

Inte helt lätt att välja, men i konkurrens med Van Dijk och Sterling har jag valt Eden Hazard. Den belgiska superstjärnan hade en strålande start på säsongen, tappade sedan lite på grund av en skada som förstörde hans fina rytm, men totalt sett under hösten har han varit den spelare som genomgående har hållit högst klass. Han är en fröjd att titta på, har alltid varit, men anmärkningsvärt i år är hur han fullständigt bär Chelseas offensiv. I avsaknad av en vettig centralanfallare bredvid sig har Hazard agerat såväl ytter som forward och har en fri roll, något som passar honom utmärkt. Sterling har också varit suverän, men han får mycket serverat i Man City. Hazard har inte i närheten samma anfallskompanjoner och inte heller samma levererans från mittfältet. Hazard är än så länge Premier Leagues bäste och mest underhållande spelare.

BÄSTA NYFÖRVÄRVET

Alisson har redan räddat flera poäng för Liverpool och bör naturligtvis ses som en av ligans bästa förvärv. Men den bäste, både sett till pris och kvalitet är Lucas Torreira. Runt 350 miljoner kronor för en 22-åring som inte har några svagheter. Sa jag att han är 22 förresten? Jodå, det här är en spelare som bara är i början av sin karriär. Fortsätter uruguayaren att utvecklas så här så kan han bli en riktig legend i Arsenal. Under hösten har han visat precis det han gjorde i Sampdoria och gör i landslaget. Att Torreira är en fantastisk fotbollsspelare vet de flesta, men många tvivlade på om hans lilla kroppsyta skulle klara omställningen till Premier League. Det tog inte mer än ett inhopp innan han var inne i det. Torreira är Arsenals bästa och viktigaste spelare, med allt vad han tillför både defensivt och offensivt. Det är en sådan spelare som alla klubbar vill ha, men få förfogar över. Mycket för att det inte finns så många av den sorten.

/Fredrik Finnebråth

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln