Hoppet lever för Malmö


Av - Robin Gustavsson -
En 27-årig journaliststudent från Borås som ser alldeles för mycket fotboll, både inhemsk och internationell. Spelar själv i division 4, och har Arsenal som favoritlag. 
Uppskattar spelförståelsen mer än någon annan egenskap på planen. 

Efter första halvlek såg det ut att bli en grå, dyster kväll i europaspelet för Malmö FF. På en matta som inte var värdig namnet var det bortalaget som hade taktpinnen. Genk var inte på något sätt överlägsna, men inget verkade studsa rätt för skåningarna.
 

Etiketter: robin gustavsson

Ställningen var 0–1 efter 45 spelade minuter, och matchen hade präglats av felpass hit och felpass dit. Underlaget ställde till det för bägge lagen, och det var inget högt underhållningsvärde före paus. Främst kändes det som att det var hemmalaget som hade det jobbigt. När väl bollen valde att studsa rätt på gräset, då var det missförstånd mellan spelarna istället. Det fanns ju faktiskt en hel drös av omställningar man kunde – och kanske borde förvaltat bättre.

När sedan 0–2 kom, ja då kändes det lite som att ridån gick ner för den här säsongen. Det var ett snabbt och mycket fint anfall som belgarna bjöd på, och kvicke anfallaren Paintsil var iskall framför mål.

Men så, drygt tio minuter senare, var det dags för Malmö att visa varför man faktiskt är med och spelar på den här nivån. Två mål på två minuter signerat Oscar Lewicki och Marcus Antonsson och vips så är de himmelsblå i högsta grad med i kampen om slutspelsplatserna.

När det såg som mest hopplöst ut, ja då tog man fram det där lilla extra. Det som vi så många gånger de senaste åren blivit bortskämda med att få se från detta Malmö FF i de europeiska matcherna.

Om det sitter i väggarna eller om det är den alltid lika hängivna publiken som gör det möjligt låter jag vara osagt. Men man kan inte låta bli att imponeras av hur detta lag gång på gång visar att man kan vara med och slåss med klubbarna som normalt sett är storleken större.

Att Besiktas lyckades vända på steken i Norge, borta mot Sarpsborg, var väl kanske inte det bästa för MFF:s chanser att ta sig vidare. Ett segermål på övertid av Jeremain Lens gör att det turkiska storlaget nu sitter i en bra position att ta steget vidare till nästa omgång.

Men oavsett hur den matchen hade slutat, så hade det bara varit en sak som skulle gälla för Malmö. Att åka ner till Turkiet och vinna. Mot ett Besiktas som vädrar slutspelsplats är det givetvis en oerhört jobbig uppgift. Vi kan räkna med ett helt annat lag än det som var på besök i Malmö här i höstas och fick stryk med 2–0.

Men så är det ju det där med den malmöitiska vinnarmentaliteten just i denna typ av matcher. Låt oss inte få för stora förhoppningar, uppgiften är oerhört tuff. Men visst finns det fortfarande en möjlighet!

Vi kan ju bara hoppas att man åker ner och visar Europa att svenska lag är att räkna med, även på klubbnivå.

/Robin Gustavsson 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln