En hjältes avsked


Av - Joakim Forsell -
Nybakad journalist som under hösten kombinerar praktik på Offside med krönikering och timtals av fotbollstittande. Självutnämnd expert på dansk fotboll med ett hjärta som brinner för att fotbollen, och världen, borde bli mer jämlik och snäll.
 

Tobias Hysén gjorde sin sista match på Gamla Ullevi, Marcus Rosenberg kanske sin sista allsvenska bortamatch. Kennedy gjorde sin sista hemmamatch i Hammarbytröjan. Samtidigt var det en annan gammal guldhjälte som visade upp sig för sista gången. Och på vilket sätt.
 

Etiketter: joakim forsell

Egentligen var de två. Andreas Johansson gjorde det viktiga kvitteringsmålet för IFK Norrköping mot Örebro. Efter att ha firat en ny framgång, europaspel och kanske SM-guld lämnar han Peking för att återvända till Halmstad och Bollklubben. Men Ante har precis som vanligt varit en kugge i Norrköpings försvarslinje.
 
När gulddrömmarna såg ut att försvinna genom en sen Örebro-kvittering höll sig en annan hjälte framme. Daniel Sjölund var en av lagets bästa spelare när man tog SM-guld 2015, men i år har han mest suttit på bänken. Inget gnäll, inga aggressioner. När han väl fått chansen har han levererat. Under söndagen gjorde han sin sista hemmamatch i den vit-blå tröjan. Efter säsongen vänder han hem till Åland och Mariehamn för att avsluta karriären. Det kändes som skrivet att just han skulle kliva fram. 30 sekunder kvar och ett viktigt segermål när AIK inte kunde få hål på Sundsvall inför ett fullsatt Friends. Två poäng skiljer inför den allsvenska slutomgången och vi som följer guldstriden utan favoritlag får den avslutning vi drömt om.
 
På samma gång kämpar Hammarby och Malmö FF om den sista europaplatsen och i striden kring kvalplatsen är i det skrivande stund också öppet. Det skiljer en poäng mellan BP och Dalkurd. Vilket av lagen som får starta om i Superettan kan avgöras redan i kväll, men jag är nog inte ensam om att hålla en tumme för att det också avgörs först på söndag.
 
Det är en vecka till en av de mest spännande allsvenska omgångarna på år och dagar. Sex av åtta matcher kommer förhoppningsvis ha betydelse för viktiga positioner i tabellen. Det är dags att börja ladda. Om en vecka är vår Allsvenska slut och det är ett helt halvår till den startar igen.
 
/Joakim Forsell

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln