Det blir viktigt det här


Av - Joakom Forsell -
Malmöbo med en dröm om att kunna leva på fotbolls-journalistik. Självutnämnd expert på danska Superligan med ett hjärta som brinner för att fotbollen, och världen, borde bli mer jämlik och snäll.

Det är äntligen dags för den viktiga första matchen. Det supportrarna och hela svenska folket väntat på i tolv långa år. Och ett överraskande resultat i gruppens andra premiärmatch gör Sverige-Sydkorea till en nagelbitare likt dubbelmötena med Italien i november.
 

Etiketter: joakim forsell

För två veckor sedan skrev jag en text om hur Tyskland, nästan, alltid krossar motståndarlaget i sina VM-premiärer. Nu blev det inte så. Nu blev det istället noll poäng mot Mexiko vilket gör mötet på midsommardagen, mot Sverige, till en måstematch för tyskarna. Sverige måste se till att gå in i den matchen med tre poäng och en fin premiär i ryggen.
 
Sydkorea väntar. En nation rankad först på plats 61 när FIFA:s koefficienter räknar ut de senaste årens resultat. Sverige ska ha en god chans att vinna matchen men det krävs fullt fokus och koncentration genom 90 minuter.
 
Kapten Granqvist, radarpartnern Nilsson Lindelöf och den defensivt arbetande Sebastian Larsson måste se till att täcka de ytor som koreanerna kommer försöka skapa framför det svenska försvaret. Samtidigt måste tempot i spelet hållas högt från de svenska spelarna.
 
I de matcher som än så länge spelats i det här mästerskapet har det varit tydligt att snabba omställningar varit det bästa sättet att såra sina motståndare. Stillastående spel har inte lönat sig. Vi såg det när Island heroiskt krigade sig till oavgjort mot Argentina. Vi såg det också när Mexiko överraskande besegrade Tyskland.
 
Det stora hoppet bland svenska supportrar är att Emil Forsberg ska prestera och leverera. Att hans snabba fötter överraskar Sydkorea och ligger bakom både ett och två mål.
 
Mina förhoppningar ligger dels där, men också på att vi får se en solid arbetsinsats från hela laget. Att spelarnas goda stämning från träningspassen och presskonferenserna hjälper till och får dem lagom avslappnade. Och tre poäng såklart.
 
Och till sist, om ni är lediga idag. Ta er ut, se matchen tillsammans med andra och heja fram Sverige till en viktig seger. Själv tar jag det svåra beslutet om vilken matchtröja som medför tur innan den korta promenaden till Malmös Folkets Park hägrar. Där ska vi sjunga, dansa och jobba hem tre poäng.
 
Heja Sverige!
 
/Joakim Forsell

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln