En titelstrid är över


Av - Tomas Hermansson -
Fotbollsspelande student från Stockholmsområdet som spelar för Aspudden/Tellus i division 2. En allätande fotbollstittare där det mesta slinker ner. Refererar barndomsminnen till mästerskapsår samt älskar brunkare och fula mål.

Den italienska titelstrid som det för en vecka sedan blåstes liv i, i och med Napolis vinst mot Juventus, måste väl denna helg ha fått ett slut? Juventus mirakelvändning mot Inter, samtidigt som Napoli åkte till Artemio Franchi i Florens och fick se sig besegrade av Fiorentina med 3-0, var nog den slutliga spiken i den napolitanska kistan. Scudettohoppet levde länge men nu är det över.
 

Etiketter: tomas hermansson

Det var ett ovanligt blekt Juventus som kom till spel på San Siros gräsmatta i lördags kväll. Efter den första halvleken ledde Juventus dock med 1-0, Inter hade en man utvisad, och man tänkte att allt var som vanligt. Denna match spelar Juventus med lätthet av och de kan redan nu börja fokusera på nästa match i titelracet. Kapten Icardi och hans, numera nio undersåtar, ville däremot annat. Med en spelare mindre på banan äger Inter matchen och visar, med två mål, att man kanske är påväg tillbaka från den flera år långa formsvackan man länge befunnit sig i.
 
Juventus är pressat, då poängtapp medför att titelinitiativet överlämnas till Napoli. Men med tre minuter kvar av ordinarie tid börjar Napolis, och för all del Inters, mardrömsminuter. De fem sista minuterna av lördagsmatchen, samt de dryga fem inledningsminuterna i Florens på söndagseftermiddagen. Juventus gör två mål, förra veckans hjälte Koulibaly blir utvisad, och de svartvita har återigen fyra poängs ledning i tabellen.
 
Icardi gråter. Utbytt i ledning, i total maktlöshet sista tio. Inte bara det att Inter förlorar matchen, dessutom blir Champions League nu svårt att nå och därtill är det Icardis landsman, Higuain som får avgöra. Higuain som Icardi kan anses stå i skuggan av gällande spel i det argentinska landslaget.
 
I Neapel gråter man också. Den känslomässiga bergochdalbana Sarris lag har givit stadens invånare denna säsong kan knappast ha varit hälsosam. Närmare än så här har Napoli inte varit på 28 år, då Maradona var kung i staden. Likt Icardi, är det även för Neapelborna extra tungt att det är just Higuain som räddar Juventus. Släkten är värst som det brukar heta.
 
För att sammanfatta den italienska fotbollen i allmänhet, och den gångna helgen i synnerhet, skulle jag vilja damma av ett gammalt citat från Gary Lineker, men i ny tappning.
 
”Fotboll är ett enkelt spel. 22 män sparkar på en boll i 90 minuter, och i slutändan vinner alltid Juventus.”
 
/Tomas Hermansson   

Kommentera gärna:

Aktuellt

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln