Ingen bra, ingen dålig - allt som vanligt


Av - Marcus Lindén -
Fotbollstränare med erfarenheter ifrån Enskede IK och Älvsjö AIK. Arbetar nu dagligen med ungdomsfotboll i AIK. Konsumerar all fotboll och i synnerhet den som spelas i Sverige. Utforskade under vintern den Sydamerikanska kontinenten.

Bortsett den uppskjutna matchen mellan Sirius och GIF Sundsvall, har övriga lag nu genomfört sin andra match i årets upplaga av Allsvenskan. Att vår serie nu är igång är ett vårtecken i sig. Men ett minst lika starkt är att den har börjat på precis på det sätt som myten säger.
 

Etiketter: marcus lindén

Flera av de topptippade klubbarna har haft två tuffa startmatcher. Framför allt AIK, Djurgården och Malmö. Det är ju givetvis en tydlig anledning till varför inget av de lagen står på sex poäng efter dessa två matcher. Insatser och tendenser har lovat gott för flera lag, men faktumet kvarstår att inget lag kan gå ur helt nöjda om vi ser till det sammanlagda. Förutom Hammarby.

AIK hade tagit ett kryss borta mot Malmö på förhand, och prestationen var riktigt bra i den första halvleken. Men när chansen gavs, tog de ej vara på den. Malmö grät inte heller några floder över krysset, men ett antal spelares insatser var en besvikelse. Djurgården slog Östersund på ett Özcan-sätt, men bemästrade inte tre poäng mot Trelleborg. Man kan uppenbarligen inte få allt.

De stora klubbarna, som huserat i mitten och vill uppåt, har inte fått den snabba effekten de velat. Återigen, förutom Hammarby. Göteborgs insats mot Hammarby lämnade sannerligen mycket att önska, och deras premiär slätas därför över. För att inte tala om Elfsborg. Att förlora mot Malmö är inte hela världen, men det var ytterst tungt mot Kalmar.

Kalmar gör en bra match och en dålig match. Örebro kryssar dubbelt. Sirius har problem med försvaret men har mycket kapacitet i anfallsspelet på sikt. Brommapojkarna har tagit in utländska influenser som givit utdelning. Och inget lag som spelat två matcher är heller nollade i poängprotokollet. 

Vad säger då detta? Att allt är väldigt förväntat i en serie som på vissa sätt svänger ordentligt. Det kommer bli jämnt. Inga strykgäng finns detta år, och halva serien har målsättning att nå Europa. Få lag är (just nu) skickliga nog att städa av hyfsade motstånd på beställning. Extremt ovisst.

Hammarby är dock värda att nämnas i ett par meningar. Visst, Sirius och Göteborg var svaga, men denna start var extremt välbehövlig för dem. Och inte minst för Stefan Billborn. Att agera som en vinnare redan innan de upplyfta nyförvärven spelats in är ett bra steg. Bredden finns och spetsen syns lite mer tydligt nu.

Alla kommer fortsätta slå alla. Vi har två matcher färre per omgång än Premier League och ändå sker ett högre antal oväntade resultat hos oss. Säsongen är dessutom lång. Slutar ett lag ta poäng, finns både en och två livlinor i sommar. Men detta vet ni redan, lika väl som att Allsvenskan är sig lik även säsongen 2018.

/Marcus Lindén

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln