Ett klassiskt resultat som gärna får upprepas

Av - Joakim Forsell -

Färg och design som fick mig att minnas idolbilder på Glenn Hysén. Trots det en eftersmak likt den efter en tugga på mandelpåsens sämsta nöt. Fina detaljer. En krage som passade bra tillsammans med Thomas Brolins hockeyfrilla och Italien-VM 1990. Diagonala skimrande gula ränder över en solgul bakgrund. Men fortfarande. En bit i från originalet. De tre blå sponsorränderna går inte från hals till ärmslut utan precis som på de senaste årens tröjor från armhåla till midja. Något den tyska sportjätten borde frångå med omedelbar verkan.
 

Etiketter: joakim forsell

Efter att ha besegrat Italien i Solna ska den retroinspirerade landslagströjan tillbaka till landet där den dog. Tillbaka till pizzans förlovade hemland för att återupprätta den heder som försvann för snart 30 år sedan.
 
Innan dubbelmötets första batalj diskuterades att de azurblå inte vunnit i Sverige på över etthundra år. Historik som ska respekteras men samtidigt tas lätt på. Jag var två år när världsmästerskapet spelades 1990 så att det saknas faktiska minnen är självklart. Men efter att ha malt VM-krönikor så känns det som jag var där.
 
I helgens Tutto Balutto diskuterades att Sverige kan bli Italiens Costa Rica. Och visst är det precis den rollen vi vill ha? Att vara den otekniska underhunden som åker till det stora fotbollslandet i söder och kan förvänta sig en fotbollslektion.
 
Att Sverige skulle vara ett Costa Rica och Jakob Johansson i så fall en gulklädd Hernan Medford tar jag vilken dag som helst. Men det är just Italien-historiken som får mig att smaka bittermandel. Senast Sverige besegrade Italien på bortaplan var 1983. Resultatraden från VM i Italien förutsätter jag att ni minns.
 
1-2, 1-2, 1-2.
 
Där kom den ändå. Och bittermandeln blev istället doften av kanderade nötter. Förlust med 2-1 är en seger. Faktum är att Italien inte besegrat Sverige med ett resultat som innebär italienskt direktavancemang sedan 1973.
 
Historiens makt är stark, men den betyder egentligen ingenting. Det enda jag egentligen vill se är ett landslag som ger allt och spelar sitt eget spel. Då kommer det gå vägen.
 
Kanna på,
 
/Joakim Forsell

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln