Våga och vinn

Av - Joakim Forsell -

Alex Zorniger har jobbat stenhårt med att få sin Brøndbytrupp till den mest konditionsstarka i danska ligan. Med hjälp av fysiken ska de kunna spela det höga presspel tysken vill se och åter igen ta sig upp på toppen. Under söndagen visade laget att de tagit till sig av tränarens order och lyckades spela sitt eget spel borta mot FC København. Och vinna i Parken för första gången sedan 2004.
 

Etiketter: joakim forsell

FC København har haft en tuff start på säsongen. Efter 15 omgångar är laget, efter förlusten mot Brøndby, på femteplats i tabellen. Ståle Solbakken pratade innan derbyt om kräftgången och belyste att skador är en stor anledning av problemet. En annan är fokuset på europaspelet. För mig är en tredje att klubben inte lyckats med att ersätta spelarförlusterna från i somras. I och med Zanka Jørgensens och Andreas Cornelius flytt försvann en stor del av klubbhjärtat. Nyförvärven är fortfarande inte varma i kläderna och kommer givetvis bli bättre.
 
Johan Larsson, nyuttagen landslagsman och kapten i Brøndby, tillägnade efter matchen segern till supportrarna.
– Håll käft, vad de förtjänat det här, sa han till danska Viasat.
 
Både Johan Larsson och Simon Tibbling har varit framstående i klubben som såg till att FC København förlorade en hemmamatch i ligan för första gången sedan 2014. Tibbling avgjorde derbyt i augusti och var en av planens bästa under söndagen när Brøndby tog steget upp på förstaplatsen. Larsson kommer lämna för en större europeisk liga redan i januari om han fortsätter så här.
 
Brøndby försöker spela sitt eget spel under hela matchen, trots att det är i Parken och att FCK står på andra sidan. Det höga presspelet och tron på att laget kan vinna matcher kommer vara viktigt för resten av säsongen.
 
Nu går vi in i ett nytt och viktigt landslagsuppehåll. Dubbla möten med Italien väntar och ett halvårs glädje och uppbyggnad står på spel. Jag hoppas Janne Andersson såg Köpenhamnsderbyt och tog med sig samma sak som jag gjorde. Spela ditt eget spel och tro på det till 110 procent. Då kan man besegra vem som helst och få fira midsommar i exempelvis Nizjnij Novogorod. Och vem vill inte göra det?
 
/Joakim Forsell

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln