Säsongens allsvenska lag

Av - Marcus Lindén -

På söndag avslutas Allsvenskan 2017. De flesta placeringarna av värde är redan avgjorda, men en del spänning är framför oss på sina håll. Vi ska dock backa bandet och summera denna händelserika säsong. Det gör vi genom att utse säsongens bästa lag.
 

Etiketter: marcus lindén

Säsongens lag (4-3-3): 

Johan Wiland - Kanske den bästa, men framför allt seriens viktigaste målvakt. Wiland stod för flera avgörande insatser i Malmö-tröjan i våras som lade grund för järngreppet klubben kopplade om serien. Efter sommarens övergång till Hammarby har de utmärkta prestationerna fortsatt och han är en huvudorsak till att klubben inte förlorade något derby i år. Hammarbys bästa spelare i höst.

Daniel Sundgren - Den AIK-fostrade sonen har verkligen gått från klarhet till klarhet i sin återkomst. Under fjolåret tog han högerbacksplatsen - som sedan blev en wing-plats. I år har prestationerna varit utmärkta. Sundgren har visat prov på spelskicklighet och de offensiva poängerna har blivit betydligt fler. En fantastisk karaktär dessutom. 

Jakob Une Larsson - Efter ett skapligt debutår i Djurgården, så har Une Larsson verkligen hittat rätt. Försvaret har inte påverkats alltför mycket när Jonas Olsson varit skadad, och det är "JUL" en bidragande orsak till. Snabb, bolltryck och ett farligt hot på offensiva hörnor. En utmärkt säsong på alla sätt.

Per Karlsson - Per Karlsson fortsätter att bestå i AIK:s ramstarka defensiv och han står för ett kanonår. Oavsett vilka backar som deltar i lagets trebackslinje så levererar "Pertan" på ett gediget sätt med både snabbhet och ett utmärkt positionsspel. Han tillhör den absoluta toppen på sin position.

Anton Tinnerholm - Tinnerholm har stått för stabila säsonger i många år nu, men gör förmodligen sin bästa 2017. Nio poäng är gjorda samt ett konstant uppoffrande spel, som mycket väl hade kunnat leda till en befogad landslagsplats. Tinnerholm har varit en minst sagt viktig kugge - både offensivt och defensivt. I denna elva får han ta plats till vänster, där han spelat i drygt en handfull omgångar.

Fouad Bachirou - Fransmannen har inte varit bäst, men kanske viktigast i Östersund. Han och Nouri har bildat ett både bollskickligt och fysiskt mittfält. Bachirou är extremt viktig både i uppspelsfas och vid återerövringen. Han har bevisat sig både i Allsvenskan, men allra främst i Europaspelet.

Oscar Lewicki - Lewicki hade lite av ett mellanår i Malmö förra året, men har verkligen lyft sig igen. Trots många alternativ så har Malmö hållit det centrala mittfältet intakt, och övriga har fått flytta ut på kanten. Lewicki har ofta klivit fram i de avgörande lägena. Han är redo för nya utmaningar om möjlighet öppnas.

Anders Christiansen - Frågan många ställer sig är om Christiansen är ligans bästa spelare. Jag skulle inte säga emot. Christiansen har allt i sitt spel. Han är tempostark och gör mycket poäng, trots en relativt låg utgångsposition. Han bär ett extremt stort ansvar i Malmö och behärskar det till fullo. 

Magnus Eriksson - Eriksson leder skytteligan inför slutomgången, samt har gjort flera assist. Han är dessutom den spelaren som samlar ihop flest frisparkar på en säsong. Det är ofrånkomligt att Eriksson varit extremt viktig för Djurgården och hans kvaliteter gör nytta mot alla typer av motstånd.

Samman Ghoddos - Ghoddos går mot en poängmässigt stark säsong, men det som sticker ut är toppinsatserna mot de bästa motstånden. Han innehar en högstanivå och många lager i sitt spel som gör honom både flexibel och svårstoppad. Han gör upp med Christiansen om årets bästa spelare. Ett antal Europamatcher återstår för honom.

Ken Sema - Jämnheten och de bästa situationerna har ökat under hösten, men Sema har varit briljant sedan Östersunds ankomst till Allsvenskan. Janne Andersson har belönat honom med en landslagsplats och hans spetsegenskaper är svåra att blunda för. Han agerar i olika roller, trots sina väldigt specifika kvaliteter. Det gör att han passar väl in i Graham Potters lag.

/Marcus Lindén

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln