Det viktigaste är hur du ser ut

Av - Joakim Forsell -

Att alla svenska fotbollssupportrar vart fjärde år jämför VM-turneringar med bronsåret 1994 har de flesta av oss vant oss vid. Om Fru Fortuna är på vår sida på tisdag och i de båda kvalmatcherna blir det de bästa jämförelserna sedan 2006.
 

Etiketter: joakim forsell

Spelare, hela trupper, grupper, mål, boenden, skor, frisyrer. En VM-turnering agerar i mångt och mycket som ett facit på vad som hänt de senaste fyra åren. Tredjeplatsen från USA är en av de största meriterna det svenska fotbollsförbundet kan ståta med. Spelarnas insats är givetvis det viktigaste men det finns andra saker som också är betydelsefulla och som påverkar laget.
 
Det viktigaste av allt. Supportrarna. Sedan 1994 har det svenska antalet fans ökat kraftigt för var turnering som laget kvalificerat sig till. Men de stora framgångarna har uteblivit. Vad det beror på?
 
Matchtröjan såklart.
 
Senare i höst presenterar Adidas och SvFF den nya landslagströjan. Enligt rykten är den inspirerad av den som hjälpte Brolin, Dahlin och Ravelli att gräva brons för 23 år sedan. Om jag får sprida ett eget rykte så tror jag mer på designen som användes vid hemma-EM 1992. Tre blå revärer på höger axel mot gul botten.
 
Adidas har jobbat mycket med just den designen de senaste åren. Framförallt inom sitt vardagsmode, men det senaste året också i sportkollektionerna. Det svenska landslaget har, sett med ett modeöga, en otacksam färgkombination att arbeta med. Gult och blått är vad det är och någonting som sällan dyker upp på modehusens visningar.
 
Jag kan förstå om någon tycker det här är meningslöst. Att en tröja, är en tröja, är en tröja och ingenting mer. Men tänk på den underbara fåfänga som finns hos dagens fotbollsspelare. Jag är övertygad om att de presterar bättre i en estetiskt tilltalande tröja. Supportrarna kommer också vara bättre och mer högljudda.
 
Förhoppningsvis kan Sverige för första gången på länge ha ett matchställ att vara stolt över.
 
Slår min önskan in lovar jag att köa utanför min lokala sportbutik för att köpa både hemma- och bortaställ sekunderna efter de släpps.
 
Heja Sverige,
Joakim Forsell

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln