Otur är temporärt, ett dåligt försvarsspel varar för evigt?

Av - Joakim Forsell -

Egentligen hade jag tänkt att inte beröra det här. Anledningen är att så många, med så bra tankar redan gjort det. Ibland får man dock bara nog.
 

Etiketter: joakim forsell

Om det undgått någon så är det Liverpool som är mitt lag. Jag är vi med klubben och allt det där. Känslorna har lagt sig något med åldern och kanske insikten att andra saker kan bli lidande av att en hel helgdag planeras kring 90 minuter fotboll från öarna.
 
Fördelen med Liverpools, och det svenska landslagets, matcher är att de är de enda jag ser med enbart supporterögon. Inlevelse, spontana småryck mot domslut och allt som ofta kommer med. Det är antagligen också det som är anledningen till att jag överhuvudtaget skriver det här.
 
Liverpools försvarsspel. Eller den totala bristen av det egentligen. HALLÅ!?!
 
Att det varit svajigt i defensiven är ingenting nytt. Det är ingenting som kommit med Klopp men tydligtvis inte heller något som försvinner med hans hjälp. Anfallsspelet är stundtals magnifikt och bland de bästa i Europa. Coutinho, Mané, Salah och Firmino kan få vilket motståndarlag som helst att se ut som juniorer. Samtidigt är alla som ser klubbens matcher väl medvetna om att det måste göras 3-4 mål framåt för att en seger ska bli aktuell.
 
I söndagens möte med Newcastle hade Liverpool full kontroll på motståndet. Ett vackert ledningsmål från Coutinho och ett flertal fina chanser att öka på. Istället, en visserligen fin djupledsboll från Jonjo Shelvey. Mittemellan hälstående Joel Matip och Dejan Lovren till en löpande anfallare. Kass mottagning, långsamt löp och möjligtvis offside, men det spelar ingen roll. Joel Matip hinner tillbaka, slår bollen via anfallarens benskydd och in i eget mål. Dejan Lovren har sedan länge stannat upp och gestikulerat mot linjedomaren.
 
Jürgen Klopp kan mycket väl vara den manager som ska hjälpa Liverpool att ta nästa steg. Men kan jag, och alla andra som någonsin sett en fotbollsmatch, se att försvaret match efter match gör bort sig så är det något som måste lösas. Det sägs ju att anfall är bästa försvar, men försvarsspelare finns trots allt av en anledning.
 
Efter sju omgångar ligger Liverpool efter Burnley i tabellen. BURNLEY!
 
Nu släpper vi det och går istället in i det viktigaste landslagsuppehållet på länge. Sverige möter Luxemburg och Nederländerna innan ligorna är tillbaka och förhoppningsvis har det åtminstone säkrats en biljett till Play off. Det löses enklast genom solitt försvarsspel och en effektiv offensiv. Svårare än så behöver det faktiskt inte vara.

/Joakim Forsell

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln