Vårtecken

Av onsdagskrönikör - Joakim Forsell

Solen har kommit till Malmö, kylan ligger kvar men tar man på sig svarta jeans, ställer sig i solens strålar och blundar så känns det som att våren redan är här. Det är inte det enda vårtecknet jag hittat den senaste tiden. På min innergård har någon typ av gula blommor börjat växa, folk man möter på stan ler och har börjat prata Allsvensk premiär. För mig så spelar temperaturen mindre roll för att mäta vilken årstid det är. I veckan börjar Champions Leagues slutspel och det innebär att våren är här.

 

Etiketter: onsdagskrönikören

Det är tisdag när jag avslutar den här texten och i kväll spelar Benfica mot Dortmund och Paris Saint Germain tar sig an Barcelona. Om gruppspelet i Champions League varit en transportsträcka där vi redan innan visste vilka lag som skulle ta sig till slutspel börjar det nu bli spännande på riktigt. Visst finns det favoriter men dubbelmöten mellan två riktigt bra lag är mer ovisst än det ganska ojämna gruppspelandet.
 
Det mötet jag, som så många andra, ser mest framemot i åttondelsfinalerna är det mellan Bayern München och Arsenal. Kan Arsenal besegra sitt eget Champions League-spöke? Är Bayern tillräckligt bra för att vinna hela turneringen? Det givna tipset är att Bayern vinner säkert på hemmaplan, att Arsenal vinner hemma men att tyskarna i slutändan tar sig vidare på bortamål.
 
Förutom som vårtecken så är Champions League inte jätteviktigt för mig. Det är givetvis kul att se de bästa spelarna och klubbarna mäta krafter med varandra, men rent känslomässigt är jag inte där. Som underhållning är det dock perfekt på tisdagar och onsdagar.
 
Någonting jag med glädje ser framemot är sommarens U21-EM. Efter att ha följt kvalet till Polen i sommar känns det som sommaren kan bli precis lika spännande och rolig som för två år sedan. Under tisdagen presenterade SvFF siffror om sålda biljetter till svenska supportrar. Det är redan nu är sålt i genomsnitt 2.500 biljetter till de svenska matcherna och fler lär åka ner för att uppleva de unga talangernas framfart på plats. Polen är ju bara runt hörnet. Jag räknar själv inte med att vara på plats, men längtar efter att sitta i solen en hel dag, snacka upp matchen med vänner och gemensamt sätta sig framför tv:n med tillhörande tilltugg och jubla när Sverige kämpar sig fram mot guldet. Just guldjublet, och firandet efteråt, vid guldet 2015 är ett av de bästa minnena jag har från min tid som fotbollssupporter.
 
Våren är här, njut!
/Joakim Forsell
 

Senaste inläggen

Arkiv

Etikettmoln