Svensk fotboll är äntligen här igen

Av fredagskrönikör - André Karring

Svensk fotboll är äntligen här igen
 
 
En del av de svenska lagen har redan hunnit ha någon eller några matcher fast vi inte är längre in i säsongen är januari. Och jag måste erkänna, jag ser hellre på Vasalund – Djurgården på Skytteholm än på Arsenal – Chelsea på Emirates. Kalla mig idiot, men så är det.
 

Etiketter: fredagskrönikören

Det är dock inte bara positiva saker som kommer med svensk fotboll, huliganerna har direkt visat sitt fula tryne och förstört en fin försäsongsmatch. Jag har hört flera säga det och jag kan bara instämma, inför endast sittplatser på läktarna, precis som i England. Problemen kanske inte är helt lösta av endast det, men tror det skulle hjälpa väldigt mycket. Ett glädjande besked är att maskering kommer förbjudas från och med mars. Kommer AIK alls ha några fans på sina hemmamatcher då? Skämt åsido, bra att de som håller på med fanstyg inte kommer lika lätt undan mera, sen får vi väl se hur väl de faller ut, men det är en senare fråga.

Vi supportrar tar precis som spelarna lite semester mellan november – januari.  Några som sliter som mest just då är sportcheferna. Och herregud vilka affärer Sverige gjort. Olunga till Kina för 40 miljoner kronor och Isak till Tyskland för ca 90 miljoner, inga dåliga affärer för svenska klubbar. Till och med Malmö FF skulle tycka de var bra pengar, trots att man idag, torsdag, gick ut och sa att ”90 miljoner är mycket pengar, men inte SÅ mycket”. Men med försäljningar av bra spelare behöver man köpa in nya. För Bosse Andersson är läget mer akut än för Björn Wesström i AIK eller Daniel Andersson i Malmö FF. Djurgården saknar en första anfallare och behöver även bredda truppen lite. Sen är de klart att om Kim Källström kommer hem så kommer man gå från ett förmodat mittenlag till övre siktet, så bra är Kim fortfarande. Såg ni att Emil Bergström idag lånades ut till just Grasshoppers. Kan det betyda något?

Alvbåge till USA också. Allsvenskan blir en profil fattigare.

Skall också bli kul att se de nya lagen i Allsvenskan. Sirius och AFC Eskilstuna. Sirius tror jag kommer stanna kvar, jag tycker man har ett relativt spännande lag och trots förlust mot ÖSK i veckan så håller jag dem som bättre än några av de Allsvenska lagen. AFC däremot får det tuffare tror jag, man har tappat många spelare och fler ryktas påväg bort, kanske räddningen är Pelle Olsson som gjort under med små medel förut. Men det blir jäkligt tufft. Tänker försöka mig på en liten tippning hur Allsvenskan slutar i mitt nästa inlägg. Ett med hjärtat och ett med hjärnan, alltid kul att se vilket tips som har fler rätt när säsongen 2017 summeras.

2017 års första hiss, fniss och diss skall också delas ut.
Veckans hiss vill jag ge till måldomaren på gårdagens V86. Det var den största jackpot som någonsin delats ut på spelet V86 och måldomaren missar en solklar diskning på kusken Peter Ingves. Ingves körde på ekipaget bakom som resulterade i galopp och således diskning för den hästen. Otroligt tråkigt och beklagligt både för de inblandade men även för alla spelare som förlorade pengar på den missen. Idag gick han ut och erkände sitt misstag och bad om ursäkt. En klen tröst kanske, men stort att kunna be om ursäkt när man gör fel. Det kan inte alla göra.

Veckans fniss: Johaug. Tar det aldrig slut? Vilken soppa.

Och veckans diss: Säkert något återkommande på denna lista framöver, men de där jäkla huliganerna. Usch och fy. Avgå.

/André Karring

Senaste inläggen

Arkiv

Etikettmoln