Att se stjärnorna genom stjärnorna – del 2

Av onsdagskrönikör -  Joakim Forsell

Så blev det då äntligen klart. Den så uppskrivna stortalangen Alexander Isak lämnar svensk fotboll och AIK för att representera tyska jätten Borussia Dortmund. Jag kan bara instämma i de lovord som skrivits sedan flytten blev klar. Ett smart val som sportsligt lär vara mycket mer gynnsamt än om han valt Real Madrid. Men flytten, övergångssumman och Borussia Dortmund kan ni läsa om överallt, jag sitter ju inne på svaren för hur Alexanders kommande år ser ut. Eller rättare sagt; stjärnorna som jag läser av har svaren.
 

Etiketter: onsdagskrönikören

Alexander Isak föddes den 21 september 1999. Det innebär att han är född i Jungfruns tecken och det första som årshoroskopen fokuserar på när det kommer till Jungfruns 2017 är den positiva kurvan man kommer ha på sin personliga ekonomi. Om inte övergången till Dortmund och Isaks nya kontrakt är ett tydligt tecken på stjärnornas inverkan så vet jag inte vad jag ska tro på.
 
Tidigt under året kommer en ny relation bli tongivande och även här är jag säker på vad som menas. Efter att ha övervägt flera olika kontrastförslag från Europas största klubbar har Isak valt att gå till Borussia Dortmund. En kärleksrelation som kan göra oss svenskar hoppfulla inför framtiden. Kan det till och med vara så att vi faktiskt fått läsa det första kapitlet i boken om den nya Zlatan Ibrahimovic?
 
I sin nya klubb förväntas han konkurrera om en startplats med Pierre-Emerick Aubameyang men efter att ha slängt en snabb blick på den Gabonske landslagsmannens stjärntecken visste jag att Isak tagit rätt val.
 
I Aubameyangs tvilling-horoskop står det följande:
 
”Du blir troligen erbjuden en väldigt utmanande och krävande position och förmodligen tackar du ja. Men så fort du har börjat inser du att det är ett arbete som omöjligt kan göras ordentligt och som kanske egentligen inte ens behövs: du befinner dig i ett utsatt läge och kan inte ta hem segern”
 
Jag tolkar detta som att han kommer göra ett klubbyte till en riktigt stor klubb där, vi som åskådare, inte tror att han kommer göra någon större nytta. Kanske till Barcelona eller Real Madrid där det utåt sett kanske inte finns plats för honom i startelvan. Under februari kommer däremot någonting positivt hända för tvillingen Aubameyang och vi kan förvänta oss en succé.
Aubameyangs troliga klubbyte innebär att Isak tar sig ett steg närmre en startplats och med Dortmunds historik av att använda ungdomsspelare ser det oerhört ljust ut för Solnagrabben. Alexander blir 18 år till hösten och precis som det flesta unga talanger kan självförtroende och prestationer skifta snabbt. Stjärnorna är dock tydliga med att åtminstone självförtroendet kommer vara på topp under 2017. Oerhört viktigt för en ung kille som ska försöka ta plats i ett oerhört starkt lag.
 
Det är dock tydligt att det kommer dröja ett tag innan vi får se en tydlig succé för svensken. Under januari och februari kommer det skrivas spaltkilometer om honom och det skulle inte förvåna mig om kvällspressen flyttar delar av redaktionen till Ruhrområdet för att bevaka ”den nya Zlatan”. När den värsta pressen har lagt sig och han kommit in i truppen, hittat sin plats och fått en ordentlig försäsong kan vi förvänta oss fina framgångar. Stjärnorna är tydliga med att hösten är den period på året då jungfrun kommer vara som mest framstående. September, oktober och november kommer vara fina månader för Isak och för mig är det tydligt. Till säsongen 2017/18 har han tagit en startplats i laget och kommer vara en av de mest bidragande spelarna till klubbens succé.
 
Så ska ni nu satsa pengar på när Isak börjar leverera mål för sin nya klubb råder jag och stjärnorna er att vänta till nästa säsong, för då finns det mycket som tyder på att vi får se en ny svensk stjärna tändas i Bundesliga.
 
/Joakim Forsell

Senaste inläggen

Arkiv

Etikettmoln