Att se stjärnorna genom stjärnorna

Av onsdagskrönikör - Joakim Forsell

Äntligen. Äntligen är det 2017 och precis som de flesta människor har jag upplevt det där magiska med att göra bokslut för ett år och ta fram en blank sida för att börja skissa på det nya. Mitt personliga mål med året är att vara mer social och våga göra saker, prata om saker och testa saker som jag tidigare varit skeptisk till. För vem är jag att bestämma vad som är rätt och fel?
 

Etiketter: onsdagskrönikören

Och vad är då bättre än att börja med detsamma. Att anamma och ge mig hän till någonting som jag alltid bara har avfärdat som ”hittepå”. Idag och flera veckor framöver kommer mina krönikor handla om hur man läser av fotbollsspelare genom astrologi -att se stjärnorna genom stjärnorna.
 
Eftersom året är långt och det finns en gräns för hur mycket man orkar läsa tänker jag börja med att fokusera på en spelare åt gången och dessutom bara fram till sommaren.
 
Först ut, ett givet val, är Zlatan Ibrahimovic. I ett Manchester United som verkligen har fått upp ångan i Premier League har svensken, efter lite tvivel, varit den stjärnan supportrarna väntat sig. Han har, med sina 13 mål och tre assist, varit den störst bidragande orsaken till att man är med och krigar om placeringar i toppen av tabellen.
 
Zlatan Ibrahimovic föddes den 3 oktober, i vågens tecken, 1981 och har hunnit bli 35 år. Han har ett fantastiskt år framför sig och enligt stjärnorna kommer allt han rör vid bli succé.  Under den första halvan av året är det framförallt februari och maj som kommer sticka ut. För att det här inte bara ska bli ett rabblande våg-horoskop har jag valt att titta lite närmre på vad som händer för Zlatan under vårsäsongen och utgått från horoskopet för att förutse de resultat vi kan förvänta oss.
 
Mycket tyder på att Zlatan får några nya lekkamrater under januaris transferfönster och för superstjärnans eget bästa är det bäst att han fortsätter med sitt något stängda sätt för att inte komma för nära dem. Risken finns att han ”lätt drabbas av ett socialt storhetsvansinne” under året, vilket i sin tur skulle kunna få honom att fokusera mer på det än sin huvuduppgift på planen.
 
Leicester, Watford och ett Manchester-derby väntar under februari månad. De två förstnämnda matcherna borde vara givna segrar för United och därför lägger jag fokus på matchen mot Manchester City, den 26 februari. Mycket tyder på att lagen, precis som nu, kommer vara poängmässigt jämna inför mötet och här kommer Zlatan, enligt astrologins alla grunder, vara avgörande. Att hans filosoferande ärkefiende tränar motståndarna gör bara tesen än mer sannolik.
 
Mars och april blir något lugnare månader för vågen och det kanske är här han ska passa på att bygga vidare på sitt framgångsrika arbete utanför planen. Jupiter står i Zlatans tecken hela vägen fram till oktober och det ska han passa på att utnyttja. Att starta upp någonting helt nytt här vore, enligt stjärnorna, inte alls en dum idé. Eftersom han redan har ett eget klädmärke, samarbetar med ett stort bilföretag och dessutom pryder etiketterna hos en stor energidrycksfirma är det svårt att gissa på vad det nya skulle vara. Gör han en Glenn Strömberg och ger sig in i matindustrin, eller startar han en egen E-sportsklubb? Det sista ligger mer i tiden och passar nog Ibrahimovic bättre än matbranschen. I en intervju nyligen svarade han trots allt att falukorv och makaroner är hans favoritmat. Så räkna med en påkostad presskonferens med fokus på E-sport under mars eller april.
 
I maj ska Premier League avgöras och precis som jag nämnde tidigare kommer det här vara en av Zlatans bättre månader under året. Jag tror tyvärr inte man når hela vägen fram till guldet men att man kämpar sig till en Champions League-plats med en formtoppad ”Ibra” är jag övertygad om. Man möter både Arsenal och Tottenham innan man avslutar mot Crystal Palace den 21 maj. Perfekt för Manchester United att ha lottats mot två toppkonkurrenter under just maj månad. Två segrar där och en säkrad topp 4-placering. Zlatan vinner skytteligan efter att ha avslutat med sex mål i maj och mycket tyder på att han blir utsedd till ligans bästa spelare när säsongen sammanfattas. Någonting som får de sista tvivlarna att till sist se hans storhet och erkänna honom som en av världens absolut bästa spelare. Med en säkrad Champions League-plats och en ny möjlighet att äntligen få vinna den där bucklan reser hela familjen Ibrahimovic, direkt efter avslutad säsong, i väg på en resa som blir ”magisk” och visst har jag koll på vad som händer där också.
 
För om vi ska bortse från Zlatans fotbollsliv så verkar det faktiskt som vi i år kommer få se ett bröllop för den riktiga svenska kungen. Ett frieri på den romantiska resan i maj innan giftermålet äger rum inför TV-kameror till hösten? Vågen Zlatan kommer trots allt bli betydligt öppnare gentemot nya människor i år, något av de stora svenska bolagen kommer definitivt vilja sända bröllopet och stjärnorna säger att vågen kommer få en stor ekonomisk bonus från oväntat håll under året. Varför inte?
 
Ni vet var ni hörde det först.
 
God fortsättning och tack för motivationen vänner,
/Joakim Forsell

Senaste inläggen

Arkiv

Etikettmoln