Min dag på Kaknäs

Av helgkrönikör - Inge LindströmJag har nog världens vackraste arbetsplats! Tänk att få komma ut på Djurgården en sommarmorgon, ta med sig en kopp kaffe på altanen och sätta sig och bara njuta. Fåglarna sjunger och det doftar underbart, men se där vad var det? En bander som sprang förbi och försvann upp i ett träd. En ekorre hade blivit intresserad av en kvarlämnad bander och tog med sig den upp i trädet för att undersöka närmare.
 

Etiketter: helgkrönikören

På vintern är det faktiskt lika fantastiskt, men man sitter inte ute och njuter utan sitter med kaffekoppen i det kombinerade köket och allrummet och tittar ut över den snötäckta naturen. I allrummet som också fungerar som matsal samlas alla spelare och ledare för genomgångar, fika eller luncher.

Jag går in till mina domäner, dvs till tvättstugan och sätter på torktumlaren som är full med blöt tvätt. Nu är säsongen slut och jag ska packa ner alla kläder som spelarna har haft under säsongen och lämna dem till ungdomssektionen. Det är återanvändning av kläder och bollar. I januari kommer det nya kläder som ska märkas upp och lämnas till tryckeriet.

Tryckeriet ja, det är en mycket viktig funktion. Det är sköna lirare som tar hand om trycket på våra kläder. Alla håller ju inte på DIF så det blir en del tråkningar förstås och en hel del goda historier när man kommer dit. Flera gånger i veckan kan det bli. Varje gång det kommer en ny spelare eller att någon tappar bort sin tröja ska det ordnas med nytt tryck. Som tur är har det inte blivit något annat fel än att ett namn har blivit felstavat, men det är inte lätt med alla utländska namn att få alla bokstäver på rätt plats.

När alla grabbar kommer in och byter om till träningen är det full rulle och många glada skratt. Sen försvinner de ut till träningen och innan dess har jag sett till att de har vatten i sina flaskor, att bollarna är pumpade och att det finns västar i alla färger. Koner ska det vara också, de ska ju ha alla redskap när de tränar.

Medan grabbarna tränar åker jag iväg till tryckeriet en sväng.
Det är ordning på grabbarna som lägger i sina svettiga träningskläder i en kundvagn som jag ha ställt ut till dem. Sen är det bara för mig att packa in kläderna i tvättmaskinerna och så är det igång igen.

Medan tvättmaskinerna går hinner jag ringa några samtal till vår sponsor och beställa kläder och skor som saknas.

Jag tänker på det kommande mötet med materialansvarigas förening. Jo, ni läste rätt. Vi har faktiskt en förening med alla materialansvariga i allsvenskan. Det har visats sig nödvändigt att vi träffas och diskuterar olika frågor inför kommande säsonger. Vi måste komma överens om ganska mycket för att allt ska fungera på matcherna. Det är också roligt att få kompisar från andra klubbar och utbyta erfarenheter med varandra. Inte nog med det, vi väljer också årets materialare inom föreningen. Förra året fick jag utmärkelsen och det gjorde mig stolt och glad. Undrar vem som får flest röster detta år.  

Nu när säsongen är slut för i år är det bara vanligt träning i veckorna och vi är lediga på helgerna, även jag är ledig. Efter den 24 november är vi lediga och killarna får träna på egen hand. Jag brukar åka över till Kaknäs för att hålla lite koll under ledigheten. Vi startar igen efter jul- och nyårshelgen men fram till dess ska jag bara koppla av.  Det ska bli en liten operation också, jag ska nämligen byta knäled. Vad jag har hört så kan man gå igen straxt efter och det är bara att träna på så man kan gå utan besvär igen. Det ska faktiskt bli skönt att slippa värken så jag ser faktiskt fram emot detta.

Sen är nästa säsong igång igen och jag ser fram emot att se de gamla spelarna och ledarna och är nyfiken på de nya.

/Inge Lindström

Senaste inläggen

Arkiv

Etikettmoln