Han är en fin man i en ful kostym

Av tisdagskrönikör - Tobias Dahlberg

För två veckor sedan skrev jag en krönika om en ung kille som lever sin dröm i Europas hjärta. I en kontroversiell värld där grabben från Sundsvall är sagans fula ankunge,  fast tvärt om.
 

Etiketter: tisdagskrönikören

När Emil Forsberg sköt RB Leipzig till Bundesliga var det många som jublade i sympati med Emil Forsberg, samtidigt som många missgynnade klubben framgång. När RB Leipzig efter två omgångar befinner sig på tredje plats i Tysklands högstaliga rycker några på ögonbrynen, medan andra visar enorm glädje.
 
Som fotbollsälskare är längtan efter svenska landslagsframgångar eftersökte och efterlängtade.
 
Som tysk fotbollsälskare är glädjen stor över att år efter år se fansen värderas högre än spelare. Att biljettpriserna låter samhällets alla klasser bli en del av världens mest vardagliga lek med allvarliga inslag. Normer som följs av 17 lag och motarbetas av ett.  
 
Detta skapar bekymmer och kroppen för utstå schizofreniska sammankomster.
 
När Emil Forsberg i helgen tryckte dit 1-0 på straff, borta mot Hamburg, var glädjen stor. Sedermera slog han frisparken som ledde fram till 2-0 innan han stod för två assist och var således direkt inblandad i alla mål när Leipzig vann med 4-0.
 
I sin första bundesligamatch från start gav han åskådarna ett ”smakprov”, som han själv kallade det.
 
En glädjes dag för mitt svenska hjärta, som ser Emil Forsberg som en kommande nyckelspelare landslaget. Samtidigt som jag blöder från den andra halvan.
 
Tyskland är fortfarande den liga där supportrarna tillsammans gör ligan sevärd. Inramningar som inga andra kan lyckas med, då biljettpriset och medlemskap fortfarande befinner sig på humana nivåer.
 
Därför svidet det när Leipzig besitter så mycket fin fotbollskonst från norra Sverige. Som tidigare nämnt har en mångmiljonär med för mycket maktbehov valt att försöka slå sig in i det tyska finrummet. Han har lyckats ta sig till den absoluta toppen. Nu är han på väg att ta kommando över den med, med hjälp av Sveriges nästa storspelare.
 
Emil Forsberg är en fin man i en ful kostym.

/Tobias Dahlberg

Senaste inläggen

Arkiv

Etikettmoln