En kommunalarbetare i båset

Av måndagskrönikören - Bernt Ljung

AIK`s beslut att ta tillbaka Rickard Norling har så här långt visat sig var ett riktigt beslut. Så man kan ju fråga sig varför man entledigade honom tidigare? Hur man resonerade nu vet jag inte, men man kan ju ana i vilken riktning samtalen gick utifrån var resultatet landade. Hursomhelst, effekten av det förfarandet påminner om när Gamla Ullevi, efter renoveringen skulle få nytt namn. För att lösa denna svåra fråga så konsulterades språkprofessor Sture Allén för 1400 kr/tim. Jag vet inte heller här hur tankarna gick, men av resultatet att döma så kanske man resonerade ungefär likadant: Äh, vi kör samma. Vi som kör förut. Vi kör säkra kort. Då blir pöbeln nöjd, och då minskar risken för bråk.
 
Reflektion: Varför detta fram och tillbaka då man var på rätt spår från början. Man hade bara behövt suttit still i båten och öppnat en dörr märkt tålamod.
 

Sjöström vann igen. Hon sa att hon på morgonen innan loppet hade summit 4800 meter, det vill säga ett vanligt träningspass. Men va fan… är hon så fantastisk, eller är det konkurrensen som är klen? Inga som helst jämförelser i övrigt men vad jag minns så spelade jag aldrig en match innan matchen, inte ens om det handlade om en träningsmatch…
 
Apropå simning. Lägg ner fjärilsimmet eftersom ingen människa utanför tävlingsbassängerna använder detta helt onaturliga sätt att ta sig fram. Om man måste ha flera olika simsätt på mästerskap och tävlingar så kan ju fjärilsimmet med fördel bytas mot hundsim då många fler använder det transportsättet. Samma sak med ryggsim. Vem simmar på ryggen? När folk ligger på rygg i vattnet så är det för att man har ramlat i, eller för att flyta och ta det lugnt. Att simma på rygg är som att springa baklänges. Det har friidrotten förstått eftersom detta transsportsätt inte existerar som tävlingsgren. Däremot, som del i en femkamp på midsommarafton, kan det vara både roligt och engagerande.
 
Medelhavets största ö är garanterad minst ett Serie A lag även i höst. Detta efter en nervös och målrik avslutning mot ett lite pånyttfött och sprattlande Verona. Davide Ballardini blev till slut den coach som räddade laget kvar efter att klubben under säsongen satt någon form av europarekord i tränarrundgång (nio coacher). Ballardini ansågs duglig och fick jobbet i november -15. Ansågs sen inte duglig i januari -16 och fick sparken. Kanske delvis för att lagkaptenen, den Kampanienfödde målvakten Sorrentino, offentligt kölhalat coachen för oproffsighet. Hursomhelst, Ballardini blev den andra coachen som fick en andra chans denna säsong, då han fick tillbaka bollsäcken och visselpipan från Walter Novellino vars kontrakt visade det sig bara vara ännu ett av dessa korttidsvikariat som president Zamparini verkar ha gott om.
Tröttare coachning än det Mårts stod för har jag aldrig sett. Otänkbart att någon kan ha inspirerats till att åka en meter extra när man ser ett sånt oengagerat kroppsspråk och face? Stor respekt för det som Mårts gett innan till svensk hockey, men i denna turnering blev han kommunalarbetaren som på fredag eftermiddag bara väntar på att klockan ska bli 16 så man kan släppa allt och skynda sig hem.  
 
I U17-EM spelar man bara 2x40 min. Är det för att spelarna är för små och klena, eller vad är syftet? I konsekvensens namn så bör i så fall allt förminskas. Straffen skjuter du från 9.5 meter. Frisparksmuren behöver bara stå 8 meter från bollen. Målvakten får bara hålla bollen i 5.5 sekunder framför det nu något mindre målet som står i det förminskade straffområdet etc…
I semin mellan Spanien och Tyskland blev den tyske målvakten utvisad i matchens slutskede. Så småningom joggar reservmålvakten Lennart in i målet. Lennart…?
Hur kan man vara 17 år, komma från Tyskland, och heta Lennart Grill år 2016?

/Bernt Ljung

Senaste inläggen

Arkiv

Etikettmoln