Hamrén, allt är i sin ordning

Av tisdagskrönikören - Tobias Dahlberg

Med exakt en månad kvar till premiären av EM har sommaren letat sig fram, genom hela Sverige. Längtan efter den 10 juni blir påtaglig, samtidigt som förbundskaptenerna sitter och biter sina naglar allt kortare. Ingen vill se sina storstjärnor försvinna från sommarens höjdpunkt på grund av någon onödig skada i ligornas slutskede. Eller på nattklubbsbesök för den delen.
 

Etiketter: tisdagskrönikören

Erik Hamrén gör sitt sista framträdande i den svenska kavajen, för den här gången. Tidsmässigt är resans slut inte långt borta. Men det är mycket kvar att göra innan semestern börjar. Imorgon ska han presentera den trupp som kommer åka till Frankrike i sommar.
 
Kunde det egentligen passa bättre?
Kunde det egentligen se bättre ut?
Kunde det egentligen kallas något annat än nederlagstippat?
 
Jag snackar om det svenska landslaget och jag älskar den dolda segersötman som gömmer sig någonstans. Nu funderar ni över om jag inte är riktigt klok eller om jag egentligen menar något annat?
 
När det svenska landslaget landade i San Diego 11 dagar före VM-premiären mot Kamerun 1994 var det få som trodde på de enorma framgångar som sedermera blev verklighet. När det svenska landslaget i VM-premiären mot Kamerun kämpade med ett 2-1-underläge var det uppgivna miner hemma i tv-sofforna. Detta med tanke på vad som hände i Italien fyra år tidigare. Sedan vände allt!
 
I söndags blev RB Leipzig klara för spel i Bundesliga. Vid seger mot Karlsruhe skulle de avancera. De vann med 2-0 och det var Emil Forsberg som sköt laget till högstaligan. Ett namn som satt sig i landslaget, men som nu verkligen visar att han också hör hemma där.
 
Under den nuvarande säsongen har Benfica blomstrat i den portugisiska ligan och kan i sista matchen säkra ligasegern. Klubben har haft stora framgångar hemma i Portugal, men också i Europa och Champions League. I denna klubb har Victor Lindelöf Nilsson blomstrat under vintern och vuxit ut till en världsback.
 
I vimlet av svenska talanger som är under utveckling hittar vi också Oscar Hiljemark, som haft en lysande säsong i det sjunkande skeppet Palermo. En annan Oscar är Lewicki som känns ganska given i Sommar och som har ett färskt EM-guld i minnet, Precis som Hiljemark och många andra. Han vet vad som krävs.
 
På dörren och knackar står även Khalili, Tibbling, Carlgren, ja det finns massor av kvaliteter att hämta i ungdomen.
 
Storheten i sommarens trupp ligger givetvis i Zlatans fortsatta utveckling. Han gör sin bästa säsong, blir ligamäster, vinner skytteligan och är garanterat taggad på att bemöta det stora tvivlet från media. Tillsammans med Zlatan har vi givetvis den kaxige charmören John Guidetti, som oavsett speltid kommer bidra till att stämningen höjs. Både inom laget och bland oss supportrar.
 
Erik Hamrén har samlat på sig fyra års erfarenhet sedan han landade i ett åskoväder i Ukraina 2012. Där gick allt skepprätt åt skogen. Nu står han inför den sista måltiden med gänget och är uträknad  av sin media.
 
Det kunde inte bli bättre. Dessutom inleder Sverige med match mot Irland. Den match som antagligen kommer vara EM:s höjdpunkt, sett till inramning, då dessa länders supportrar var de absolut bästa under EM 2012.
 
Allt är helt perfekt inför sommarens EM. Nu är det bara längtan kvar att tampas med.
 
Ses i Frankrike!
 
@Dahlbergtobias

/Tobias Dahlberg

Senaste inläggen

Arkiv

Etikettmoln