J-södras tränare Jimmy Thelin 

Av tisdagskrönikörerna - John Ahlström & Einar Edvinsson

I vårt blott andra inlägg på ViLirare testar vi ett nytt grepp nämligen Videbloggen. För mig och Einar är det inte helt nytt, vi körde videoblogg under vår resa till Moldavien i mars 2015 och vi tror att det även kommer funka bra på ViLirare. Vad tycker du?


 

Etiketter: tisdagskrönikören

I dagens videoblogg försöker vi bena ut hur vi tänker strukturen på våra inlägg. Vi tänker att våra inlägg ska kretsa kring följande tre områden: 1. Kvartersklubben Hallby som gör skillnad för barn och ungdomar. 2. Fotbollsprojektet i Moldavien som gör skillnad för fattiga barn i byn Branesti. 3. J-södra som spelar allsvenskt 2016.

I dagens videblogg tar vi upp J-södras tränare Jimmy Thelin som är bror till Tommy Thelin, en av J-södras bästa spelare i år. Jimmy spelade i Haga IF (Jönköping) och var med att starta en ny förening i Jönköping: FC Ljungarum (ligger i div 4 nu) efter spelarkarriären. Där testade han sina idéer om hur fotboll ska tränas och hur ledarskap bedrivs. Jimmy fortsatte sin tränarkarriär i J-Södras akademi där han tränade U17 och U19 innan han fick ta över A-laget efter Mats Green under slutet av förra säsongen. Denna säsong har J-södra tagit steget upp i Allsvenskan vilket måste anses vara en stor bedrift av Jimmy Thelin.

Ska bli kul att se om Jimmys tankar kring taktik, lagbygge och ledarskap fungerar även i Allsvenskan.


/Tisdagskrönikörerna

Senaste inläggen

Arkiv

Etikettmoln