Absolut inte Guitar Boogie…

Av mästaren - bernt Ljung

Det är några år sedan vi, eller snarare de som inte hade något annat för sig, från soffan kunde följa familjen Osbournes vardag på TV-skärmen. Noterar att man nu även gjort en reality show hos och med golfaren Parnevik. 

 

Vad som är bra och dålig smak ska ingen annan än betraktaren själv avgöra men ibland funderar man, för vad finns underhållningsvärdet i att titta på andra familjers vardagsliv även om produktionen skruvats till? Om det inte är rockers eller golfspelare, eller blivande som tittar så måste det ju vara stalkers, kändisstalkers. Den enda person jag möjligtvis på grund av ren nyfikenhet skulle TV-stalka är kungen. Inte för att jag vill bli kung eller för att han är intressant, för det är han inte, utan för att se hur han får dagarna att gå och vad han gör med den rejäla statliga fickpengsgaranti som kallas apanage.

Inte sedan sommartiden infördes har jag hört att folk klagat så mycket på den som nu. Att det fanns skepsis innan och ett tag efteråt är förståeligt, men nu? Hörde på radion en kvinna som sa att hon helt ignorerat den och lever med samma tid året runt och det går alldeles utmärkt. Låter som en underbar variant av social olydnad i det lagoma formatet.
1984 hade vi 6100 i premiären på Råsunda mot Halmstad. I år hade mer än 25000 tagit sig till Friends och premiären mot samma lag. Om klubben hade utvecklats sportsligt i samma omfattning hade AIK prenumererat på CL-playoff.

Blir hoppfull när jag läser att aktiva spelare ifrågasätter denna konstgräsepidemi som tyvärr nu också spridit sig allt längre söderut. Att fd aktiva och diverse tyckare klagar biter ingenting eftersom de enkelt kan avfärdas som bakåtsträvare. För att få till ett stopp och en förändring på dessa tokigheter krävs förmodligen att flera av dagens elitspelare visar vägen, säger ifrån och sätter agendan om vad som ska gälla här. Bra, fortsätt så!

Chochevs två mål blev avgörande mot ett på bortaplan offensivt balanserat (3-4-3) Genoa Cfc. Denna prestation stärker förmodligen hans CV vilket är gynnsamt i löneförhandlingen  med kommande arbetsgivare. Men om man kan vara underkänd trots två mål så var Chochev det i sommarvärmen på Renzo Barbera. Han motsats var Dybala eftersom han iklädde sig servitörrollen och överlät avrättandet men var trots det briljant, på gränsen till outstanding. Alla, från Ultras på Barberas Curva Nord, till resten av fotbollsvärlden förstår nu att Dybalas tröjfärg nästa säsong inte kommer att vara rosa och svart.

Apropå dålig smak, så finns den faktiskt. I en diskussion om världens genom tidernas bästa låt så hävdade en kille på allvar att det skulle vara Athur Smiths Guitar Boogie från 1945. Säger bara, så fan heller!

/Mästaren

Etiketter: mästaren

Senaste inläggen

Arkiv

Etikettmoln