7 saker som bara du som genomlidit försäsongsträning kan förstå

Av spelaren - Matilda Jansson

Medan resten av fotbollsvärlden leker sig igenom max ett par veckors försäsong i härligt klimat, behöver svenska fotbollsspelare plåga sig igenom månad efter månad av försäsongsträning. Detta besynnerliga fenomen fortsätter att fostra generationer av svenska fotbollsspelare.

 

1. "I år ska vi köra hårdare än nånsin". Mantrat återkommer vid varje upptaktsmöte. Man kan ju undra om tränarna deltar i VM i att vara opsykologisk eller om de helt enkelt har hämnd att utkräva från sin ungdom?

2. Du är taggad till tänderna för att äntligen få snöra på dig skorna och faktiskt röra en boll. Du har planerat hela helgen för att kunna spela just den här träningsmatchen, men väl på plats så visar det sig att planen är ospelbar. Då är det bara att vända hem igen och hoppas på bättre lycka nästa helg.   

3. För att maximera plågan har dina tränare bestämt sig för att förlänga träningstiden så vi hinner köra BÅDE löpning och styrketräning. För den grupp som börjar i gymmet med knäböj och skivstång, för att sedan gå ut och köra backintervaller, har risken att dra baksidan plötsligt ökat till 50 %. Den gruppen som har "turen" att få avsluta i gymmet har å sin sida en kraftigt förhöjd risk att åka på en förkylning, eftersom ingen har med sig ombyte och måste därför träna i ett dyblött underställ.   

4. Ena dagen inomhushall, andra dagen löpning på löparbana, tredje dagen träning på stenhård konstgräsplan, fjärde dagen asfaltslöpning. Någon som kände av benhinnorna?

5. 22.00 är en helt okej träningstid på en onsdagskväll!

6. Tränarna vill "skoja till" försäsongsträningen genom att lägga in en prova-på-aktivitet, som ett avbrott i fysträningen. När allt du vill bara är att spela fotboll, tvingas du istället köra aerobics, simning eller kanske till och med spela doppboll.

7. Du får för första gången på länge chansen att träna fotboll utomhus. Som en kalv på grönbete springer du mot en boll för att se om touchen finns kvar……för att en sekund senare fundera på om stortån faktiskt är bruten. Bollarna har självklart förvarats i ett kallt förråd hela vintern och lagom till den första fotbollsträningen har materialaren pumpat bollarna sprängfyllda. Det var den roliga träningen. 

/Spelaren

Etiketter: spelaren

Senaste inläggen

Arkiv

Etikettmoln