Stockholm Frame Fotboll -
För barn med Funktionsnedsättning

Frame fotboll är för dem som använder bakåtvänd rollator, så kallad walking framme, för att ta sig fram. Ett helt nytt sätt att spela världens populäraste sport. Frame fotboll utvecklades i England 2014. Sedan dess har sporten spritt sig över världen. Nu har den äntligen kommit till Sverige.

Frame fotboll spelas på lämpligt underlag och i matcherna är det fem spelare i varje lag och "flygande" målvakt. De flesta som söker sig till frame fotbollen har en CP-skada. Men den kan också vara en möjlighet för barn med exempelvis kortväxthet eller progressiva sjukdomar.

Stockholm Frame Fotboll är Sveriges första frame fotbollsklubb och grundades 2019. Alla tränare och ledare arbetar helt ideellt och hjälps, tillsammans med spelare, föräldrar och andra frivilliga, åt för att skapa förutsättningar att spela frame fotboll. Vår strävan är att alla ska känna sig välkomna och att även träningsupplägget är inkluderande.

Vi anpassar och testar oss fram för att se vad som fungerar. Vår vision är att alla ska kunna vara med och prestera på sin nivå och känna den gemenskap som ett fotbollslag kan ge. Vi vill visa att det faktiskt är möjligt att inkludera - inte exkludera.

Stockholm Frame Fotboll har idag 19 spelare i truppen (9 tjejer och 10 killar) i åldrarna 4-14 är. Tidigare i år blev vi i Stockholm Frame Fotboll nominerade till Svenska Barnidrottspriset med följande motivering: "Stockholm Frame Fotboll visar tydligt vilken betydelse idrott har för såväl den fysiska delen som den psykiska. Att få uppleva gemenskap och samhörighet är enormt viktigt för välbefinnande. I verksamheten deltar var och en på sina villkor tillsammans i ett lag. Det är tydligt att en verksamhet som Stockholm Frame Fotboll erbjuder länge har saknats. Nu kan allt fler som varit utanför idrotten vara en del av den. Stockholm Frame Fotboll genomsyras av Barnkonventionen då klubben bedriver verksamhet för de som stått utanför idrotten och som nu får känna sig inkluderad och lika mycket värd med rätt till idrott, vilket borde vara självklart!"