Vill du ha något att läsa i hängmattan eller på stranden, så finns alla våra krönikor från 2014 och framåt i vårt arkiv. 

Leta bland etiketterna så hittar du säkert något som kan vara läsvärt.

Vi önskar alla en skön och avstressande sommar.
Läs hela inlägget »

Av - Daniel Collin -
Fotbollsälskare som vid sidan av jobbet ägnat majoriteten av fritiden till ideell knatte- och ungdomsverksamhet sedan 2006. Blir lika glad av att se favoritlaget i Allsvenskan vinna guld som att se glädjen i barnens ögon när de är nöjda med något de lyckats med på en träning.Jag mötte precis en kille jag tränade under ett par år när han var i den åldern att mina tränarkunskaper räckte.

Idag är han 17 år och spelar i pojkallsvenskan.
 

Läs hela inlägget »

Av - Gunnar Persson -
Fotbollsskrivare, författare och redaktör sedan jämnt 40 år tillbaka. Flyttade till Stockholm 1979 men kan fortfarande ägna MAIF en tanke då och då.Var det någon mer som blev förvånad när Sveriges startelva offentliggjordes inför mötet med Spanien på Estadio Santigao Bernabéu i Madrid? Varför såg den ut som den gjorde?
 

Läs hela inlägget »

Av - Robin Gustavsson -
En 27-årig journaliststudent från Borås som ser alldeles för mycket fotboll, både inhemsk och internationell. Spelar själv i division 4, och har Arsenal som favoritlag. 
Uppskattar spelförståelsen mer än någon annan egenskap på planen. Hans brist på målproduktion i landslaget har fått en mängd människor att tröttna. För var match som går utan att det levereras nätrassel höjs fler och fler röster för att ”ut med det gamla, och in med det nya” ska tillämpas av vår förbundskapten Janne Andersson.
 

Läs hela inlägget »
Etiketter: robin gustavsson


Av - Fredrik Finnebråth -
Journalist med ett brett och genuint sportintresse. Följer alla de stora ligorna i Europa, i synnerhet Premier League. Ser hellre en snygg passning än ett bra skott. Tycker att alla borde vara mer som N'Golo Kante, både på planen och utanför.

För en fotbollsfantast som jag kan en sommar utan fotboll vara svår. Abstinensen kan ibland bli så stor att man glömmer det fina vädret utomhus och att njuta av semestern.
 

Läs hela inlägget »
Etiketter: fredrik finnebråth


Av - Jimmy Åkesson -
Norrköpingsson som uppskattar kombinationen skrivande, fotboll och kaffe. Coachar damfotboll, håller igång i division 6 och jobbar med kommunikation. Är svag för yttersidor, glidtacklingar och har alltid haft Sami Hyypiä som idol.Det regnade och det åskade och det enda som inte föll över Roazhon Park i Rennes var målen. Sverige försökte, försökte och försökte men kom aldrig på något konstruktivt sätt att hitta det där viktiga första målet. Det höll på att rinna Sverige ur händerna – men en nybliven landslagsspelare från Falköping ville annat.
 

Läs hela inlägget »
Etiketter: jimmy åkesson


Av - Marcus Lindén -
Uppsalabo och fotbollstränare med meriter från Enskede IK och Älvsjö AIK. Tränar just nu AIK:s F17-lag. Konsumerar all fotboll och i synnerhet den som spelas i Sverige. Utforskade under en vinter den Sydamerikanska kontinenten.

I skrivande stund laddar många svenskar, inklusive jag själv, för två kvällar av svenska stormatcher. Under måndagen herrarna mot Spanien, och under tisdagen går damerna in i VM mot Chile. Ytterst spännande på alla sätt. 
 

Läs hela inlägget »
Etiketter: marcus lindén

Av - Tomas Hermansson -
Fotbollsspelande student från Stockholmsområdet som spelar för Aspudden/Tellus i division 2. En allätande fotbollstittare där det mesta slinker ner. Refererar barndomsminnen till mästerskapsår samt älskar brunkare och fula mål.När kritik riktas mot det stora, mäktiga, europeiska fotbollsorganet Uefa är det inte sällan negativ sådan. Och med all rätt. Alltför ofta känns Uefas beslut grundade i fiffel och fulspel och inte, vad de i en perfekt värld borde verka för, supportrarnas och fansens bästa. Som senast, när Europa League finalen förlades till Baku. En spelort som visade sig otroligt svårtillgänglig för finallagens supportrar, vilket i slutändan resulterade i att matchbiljetter praktiskt taget skänktes bort på matchdagen. För att inte tala om den tveksamma politiska situationen i Azerbajdzjan som gjorde att Henrikh Mkhitaryan inte kunde följa med sitt Arsenal till matchen. Allt som allt ett sorgligt beslut från Uefa.
 

Läs hela inlägget »
Etiketter: tomas hermansson


Av - Henrik Strömblad -
Curt Staffan HENRIK Strömblad, är född den 6 mars 1965 i Spånga, Stockholm. Henrik är sportkommentator som arbetar för Viasats kanaler och kommenterar nästan uteslutande fotboll såsom Champions League, Premier League, La Liga och Serie A. Strömblad är genuin supporter till IF Brommapojkarna sedan tonåren, och har spelat som målvakt i klubben.

Copa America är världens äldsta landslagsturnering, den första upplagan spelades redan 1916 på den sydamerikanska kontinenten. Först fjorton år senare 1930 arrangerade Uruguay den första VM-turneringen. I sommar är det dags igen att samla de sydamerikanska världsstjärnorna i deras respektive landslag. Skall Messi äntligen leda Argentina till en stor titel? Hur klarar sig Brasilien utan skadade Neymar och håller Cavani och Suarez (avstängd i de två senaste Copa America) fortfarande toppklass som anfallspar?
 

Läs hela inlägget »

Av - Robin Gustavsson -
En 27-årig journaliststudent från Borås som ser alldeles för mycket fotboll, både inhemsk och internationell. Spelar själv i division 4, och har Arsenal som favoritlag. 
Uppskattar spelförståelsen mer än någon annan egenskap på planen. Landslagssamling och två kvalmatcher att vänta. En lite enklare, och en som får räknas under kategorin väldigt svår. Men visst är känslan att poäng mot Spanien på bortaplan ändå är möjlig?
 

Läs hela inlägget »
Etiketter: robin gustavsson