2017 > 08

Av - Nils Montan-Lund -

Rubriken sammanfattar väldigt väl Peter Gerhardssons första trupp som förbundskapten för damlandslaget. Visst, där fanns lite nytänk men väldigt mycket mindre än många med mig hade hoppats. 
 

Läs hela inlägget »
Etiketter: nils montan-lund

Av - Jimmy Åkesson -

När Peter Gerhardsson i måndags stod vid podiet och presenterade sin första landslagstrupp avslutade han med en spelare vars namn kanske sticker ut lite extra. En mittfältare som tagit den långa vägen. En debutant med blågula drömmar på mer än ett sätt.
 

Läs hela inlägget »
Etiketter: jimmy åkesson

Av - Tomas Hermansson -

Hatad av den konservative - älskad av den progressive. Spelförstörande, själlöst och potentiellt skadligt för sporten menar den ena sidan. Rättvist, utvecklande och ett naturligt steg hävdar den andra. Det jag syftar på är en av de hetaste vattendelarna inom toppfotbollen idag, VAR, eller Video Assistant Referee som det oförkortat heter.   
 

Läs hela inlägget »
Etiketter: tomas hermansson

Av - Joakim Forsell -

Med fortsatt dåliga publiksiffror och en säsongsinledning som sett allt annat än lovande ut har FC Köpenhamn förvandlats till ett lag som motståndarna inte är rädda för att möta. Var har det gått snett?
 

Läs hela inlägget »
Etiketter: joakim forsell

av - Makoto Asahara -

Det krävs en hel del som fotbollsspelare för att få sitt eget kapitel i den vida och snåriga fotbollshistorien. En odödlighet som likt mycket annat går att nå på olika sätt.
 

Läs hela inlägget »
Etiketter: makoto asahara

Av - Marcus Lindén -

Före det kommande landslagsuppehållet spelas en glödhet omgång 21 av Allsvenskan. Ett antal intressanta möten står på programmet och det som sticker ut är söndagens Stockholmsderby mellan AIK och Djurgården. Matchen är i vanlig ordning upphöjd till max, men för ett av lagen betyder det mer än på väldigt länge.
 

Läs hela inlägget »
Etiketter: marcus lindén

Av - Nils Montan-Lund

Magasinet Fotboll lyfter fram tjejers fotbollsutövande i sitt senaste nummer. Tyvärr ställer de, som alla andra, fel frågor och söker fel svar.
 

Läs hela inlägget »
Etiketter: nils montan-lund

Av - Jimmy Åkesson -

Mitt i en karusell som snurrar i all världens hastighet – där miljardbelopp snart är kaffepengar och där agenterna spelar ut samtliga inblandade mot varandra. Hur mycket är klubblojalitet egentligen värt?
 

Läs hela inlägget »
Etiketter: jimmy åkesson

Av - Bosse Petersson -

Under mina år på VIASAT har jag haft förmånen att träffa många färgstarka, kompetenta karaktärer som representerat olika kunskapsområden. Jag har tagit mig friheten att ta ut ett All-Star-Team.
Ingen lätt uppgift men beslut måste tas och det ingår också i ledarskapet att ta hand om dom som för tillfället hamnat utanför startelvan.
 

Läs hela inlägget »

Av - Joakim Forsell -

De senaste veckorna och månaderna har jag funderat på om mitt samlande gått till överdrift. Efter en snabb websökning på Horder lugnar jag mig och inser att jag trots allt samlar på någonting av, åtminstone affektivt, värde och som jag dessutom dagligen använder. Under sommaren har det, vid sidan av mitt sneakersamlande, dykt upp nya intressanta saker att samla på. Alltså inte dykt upp som från ingenstans, utan mina ögon har öppnats för möjligheten att utnyttja mitt stora fotbollsintresse till samlande.
 

Läs hela inlägget »
Etiketter: joakim forsell

Av  - Marcus Lindén -

Mindre än två tredjedelar är spelad av Allsvenskan och en spännande höst är framför oss. Ovissa Stockholmsderbyn, nyförvärv hos många och ett nedflyttningsdrama är att vänta. Det alla dock redan vet är vilka som kommer att lyfta Lennart Johanssons pokal. Malmö FF har kopplat ett järngrepp om serien. Det är både väntat och har skett förut.
 

Läs hela inlägget »
Etiketter: marcus lindén

Av - Nils Montan-Lund

Vad händer med svensk fotboll? SvFF:s samordnare för tränarutbildningen tappar fattningen i ett inlägg på sin Facebook-sida, som fått stor spridning. Han ber meningsmotståndare att sluta fara med osanningar. Kan ni gissa vad hans eget inlägg innehåller? Just det, osanningar, felaktigheter och myter. Om meningsmotståndarna skriver han dessutom: ”Med tanke på den okunnighet som tydligen råder bland tränare och föräldrar inom barn- och ungdomsfotbollen bör kanske dessa krav bli ett omedelbart obligatorium för att få verka som tränare”. Han vill alltså införa ett utbildningstvång för dagens ideella ledare.
 

Läs hela inlägget »
Etiketter: nils montan-lund

Av - Jimmy Åkesson -

För sju säsonger sedan bestämde hon sig för att en andra gång lämna den klubb hon tog SM-guld med 2009. Ett proffsäventyr som tog henne via den franska huvudstaden till vävindustriernas Manchester. När Damallsvenskan rullar igång efter säsongen spelar Kosovare Asllani återigen i Linköpings FC.
 

Läs hela inlägget »
Etiketter: jimmy åkesson

Av - Curt Einarsson

Göran ”Dallas” Sedvall har tagit sitt sista andetag.
En av svensk bandys absolut största spel- och bollbegåvningar.
Den ende som fått en fint uppkallad efter sig.
Vi återkommer om detta.
 

Läs hela inlägget »

Av måndagskrönikör - Joakim Forsell

Fotbollseuropa har vaknat igen. Det engelska ligaspelet har precis sparkats igång och det var en fartfylld första omgång vi fick se. De tio matcherna bjöd tillsammans på strax över 30 mål, en del härliga skrällar och några fantastiska tv-matcher. Det började redan under fredagen när Arsenal och Leicester bjöd på sju mål och följdes, på lördagsförmiddagen, upp med sex mål mellan Watford och Liverpool.
 

Läs hela inlägget »
Etiketter: joakim forsell