Hoppet lever för Helsingborg

Av - Johan Videll -
Skövdepôjk som är allätare när det kommer till bollsport. Har utövat fotboll som ung, då vass mellan stolparna (i Div. 6). Numera "soffcoach" som följer de stora ligorna i Europa. Favoritlagen hittas i Allsvenskan och Premier League där Djurgår'n & Manchester United berör.

Helsingborgs IF har presenterat Olof Mellberg som ny tränare efter Henrik Larssons avhopp. Att Mellberg hoppar på uppdraget att rädda HIF kvar i Allsvenskan är ungefär lika överraskande som att han skrev på för Fremad Amager i den danska motsvarigheten av Superettan, men nu är han här och med Mellberg vid rodret lever hoppet om förnyat kontrakt i allra högsta grad.
 

Etiketter: johan videll

Många var vi som blev tagna på sängen när skåningarna kallade till presskonferens. Inte för träffen i sig, för vi visste ju att en ny huvudtränare skulle presenteras. Men vi var inte många som såg Olof Mellberg som Henrik Larssons efterträdare, det törs jag lova.
Att hoppa på uppdraget som huvudtränare i HIF med den turbulens klubben har i ryggsäcken är modigt gjort.

Om Mellberg har mod? Det vet vi, i alla fall om vi ser till vad han presterat som spelare. Som tränare är han inte så vidare rutinerad ännu och därför känns det något oväntat att han tog sig an det här uppdraget. Före detta landslagskollegan Henrik Larsson kastade in handduken efter att de verbala påhoppen blev för många och att "Henke" tvingades till detta beslut känns tråkigt och en smula bedrövligt.

Ingen tränare ska tvingas sluta på grund av verbala påhopp. Tyvärr är det en sådan värld vi lever i numera och det är beklagligt att det har blivit såhär.

Personligen hoppas jag att Helsingborg är ett lag i Allsvenskan även nästa säsong och att Olof Mellberg får fullfölja sitt kontrakt.
Gör han det, då kan HIF vara ett lag för toppen av Allsvenskan inom de närmsta åren.

Så mycket tror jag på Mellberg.

/Johan Videll

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • anonym » Hockey vs hockey:  ”You DON'T have permit use this Dzurilla photo, due to copyright of the reprehoke..”

  • Curt Einarsson » SM-guld på väggen:  ”Vilken lysande story! Var egentligen ute efter en faktauppgift, hade lite lagom ..”

  • Rune Larsson » SM-guld på väggen:  ”Mycket trevlig krönika Bosse!”

  • Nicklas Jönsson » Mirakelmatcher:  ”Har bett och fått Bosse's om förlåtelse för den strumprullaren nu :-) ”

  • Ingela Armbro » En sann historia - med fiktiva namn:  ”Såååå bra krönika och så viktigt att sprida vidare! Tack och skönt att det finn..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln