EM-kvalet lottat


Av - Mattias Wiklund -
En hobbyskribent som ser på all fotboll i princip. Kommer från den lilla orten Åsele i vackra Lappland. Ja vi har renar här. Är ingen riktig journalist, men har skrivit för några "Gamingsidor" genom åren, och en del sportsajter. Älskar Premier League men ser även andra ligor emellanåt. 

Vilken söndag det var igår, tre Engelska derbyn på samma dag. Men det var inte detta jag tänkte ta upp i denna krönika även om det var bra matcher. Är för bedrövad över Manchester United för att ens orka nämna Premier League men ny omgång redan idag.
 

Etiketter: mattias wiklund

Sverige fick en bra grupp kan jag tycka till EM-kvalet, man ska ta en andraplats där och kanske även första. Gruppen ser ut så här.

Spanien
Sverige
Norge
Rumänien
Färöarna
Malta

Spanien är ju så klart det svåraste laget men jag tror och hoppas att Sverige kan skrälla där, i alla fall på hemmaplan. Norge kommer bli ett nordiskt derby och det är extra spännande på grund av att Lagerbäck är chef där. Han var ju även inblandad första halvåret när Janne Andersson hade landslaget och hjälpte till så han kan Sverige utantill. Rumänien, Färöarna och Malta ska väl vara ganska enkla matcher för Sveriges del. Lite synd bara att alla matcher kommande år kommer vara tävlingsmatcher. Janne Andersson kommer inte få chansen att testa nya spelare alls för varje match är viktig. Jag hade gärna sett att Svanberg eller Alexander Isak fick en chans att visa vad dem går för. Men mest troligt kommer vi få dras med Berg och Toivonen där uppe, kanske Guidetti ibland med.

Alexander Isak blev uttagen till januariturnén och det är väldigt bra. Hoppas att han spelar bra där med så han har chans att bli uttagen i vanliga landslaget med. Som ni vet går det ju väldigt trögt för Isak i Dortmund och han spelar för reservlaget där. Viktor Gyökeres är en till som inte får speltid i Brighton som fick följa med och jag tror det kan vara bra för dessa spelare att få spela med landslaget. Malmö släppte inga spelare till landslaget men det förstår jag då man haft en lång säsong tack var Europa League, ifall man går till slutspel blir den ännu längre. Svanberg som jag nämnde ovan får ju faktiskt spela i Bologna så det finns ingen anledning till att han ska följa med.

Januariturnén spelas i alla fall i Qatar och det får man ju tycka vad man vill om. Sjöstrand sa i en intervju att det inte hade ekonomiska fördelar men det kan man ju ganska lätt tänka sig att det har. Sverige är ju skyltat världen över som ett "bra" land med bra värderingar, så klart att Qatar tjänar på att vårat landslag åker dit och spelar i reklamsyfte inför VM 2022. Det finns massor av andra länder man kunde åka och spela i så tycker det där är lite dåligt av SVFF.

Annars då? Stormatch i Premier League redan på onsdag mellan Manchester United och Arsenal. Det ska bli riktigt intressant för jag tror inte på en vinst för mitt lag United. Men Fellaini nickar väl in någon boll i slutet som vanligt.

/Mattias Wiklund

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln