Fortsätter gå knackigt för United


Av - Mattias Wiklund -
En hobbyskribent som ser på all fotboll i princip. Kommer från den lilla orten Åsele i vackra Lappland. Ja vi har renar här. Är ingen riktig journalist, men har skrivit för några "Gamingsidor" genom åren, och en del sportsajter. Älskar Premier League men ser även andra ligor emellanåt. 

Det fortsätter gå trögt för Manchester United men Mourinho skröt i alla fall på Lindelöf. Han skröt även på Crystal Palace som verkligen gav allt under matchen.
 

Etiketter: mattias wiklund

Det blev 0-0 och det var ju en match som United skulle kunna vinna ganska enkelt men tyvärr blev det inte så. Mourinho sa även att han försökte spela med spelare som inte varit inblandade i landslagsspel så att spelarna skulle vara fräscha. Det märktes för det var bara fyra av elva spelare i startelvan som hade varit iväg och spelat landslag. Martial och Pogba var ju inkallade till Frankrike men stannade hemma på grund av småskador, samma med Lukaku. Lindelöf skadade sig även i slutet av matchen men både Mourinho och Hodgson skröt på honom efter matchen att han fortsatte trots att han haltade och hade ont.

Det som var lite tråkigt var att Martial inte fick göra mål. Om han hade gjort det så hade han slagit Cantona och Ronaldo i antal gjorda mål i matcher på rad. Han hade gjort 6 mål 5 senaste matcherna tills nu. Mourinhos målsättning är att vara topp fyra tills 2019 börjar men jag tror det kan bli svårt, Chelsea ligger just nu sju poäng före. Man har även Liverpool på bortaplan nu i december och jag kan inte se United vinna den men under har ju skett förr. Andra målet är att kvalificera sig för Champions League-slutspel och det kan göras redan i veckan då United har Young Boys på tisdag.

Liverpool avfärdade Watford på bortaplan väldigt enkelt och vann med 3-0. Mohamed Salah fortsätter att göra mål och han verkar ha kommit igång nu ordentligt igen.  Toppmatchen i helgen var Tottenham - Chelsea och där vann spurs med 3-1 trots mycket mindre bollinnehav. Harry Kane och Son var väldigt bra på topp i den matchen och gjorde ett mål var.

Den stora matchen i veckan är på onsdag och det är Paris Saint Germain – Liverpool. Det är ett riktigt getingbo i den gruppen.

Napoli 6 poäng
Liverpool 6 poäng
PSG 5 poäng
Röda Stjärnan 4 poäng

Det kan verkligen gå hur som helst och Liverpool vill nog gärna vinna matchen på onsdag, samma med PSG. Sen i sista omgången har PSG Röda Stjärnan på bortaplan och den är också svår vilket vi sett i tidigare matcher. Men det var ju nästan förutbestämt att denna grupp skulle bli jämn för Napoli är verkligen inget dåligt lag heller.

På tal om något annat så satt jag och ögnade igenom löner i alla ligor och det är Sportingintelligences Global Sports som visar den statistiken varje år. Premier League ligger långt före alla andra i vad man betalar ut till spelare i lagen, men det är ju inte så konstigt med tanke på deras TV-avtal och hur mycket pengar klubbarna får varje säsong på grund av det. Men så här ser det ut i topp 5 av alla ligor i världen.

1. Premier League 33 miljoner kr
2. La Liga 24,3 miljoner kr
3. Serie A 16,5 miljoner kr
4. Bundesliga 15,4 miljoner kr
5. Ligue 1 11 miljoner kr
29. Allsvenskan 883 000 kr

Varför jag tog med allsvenskan var bara för att ni skulle få se skillnaden. Detta är alltså vad lagen i nämnda ligor betalar ut i medel till sina spelare. Men sen finns det ju självklart klubbar som sticker ut i olika ligor med. Barcelona till exempel betalar runt 115 miljoner totalt i löner per år. Klubbar som Manchester United, Juventus och PSG drar upp medelvärdet i sina ligor med. Men om något sticker ut så är det ju Premier League, borde inte lagen därifrån prestera bättre i Europa med tanke på alla pengar som trillar in?

Jag vet inte vart Kristoffer Olsson från AIK kommer hamna men om han vill tjäna mest pengar och utvecklas bra bör han gå till England. Såg förresten att Lindelöf nyss köpt en lägenhet i Stockholm för 10 miljoner men det är han värd, det går bra nu!

På återseende!

/Mattias Wiklund

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln