Granen för Sverige framåt


Av - Mattias Wiklund -
En hobbyskribent som ser på all fotboll i princip. Kommer från den lilla orten Åsele i vackra Lappland. Ja vi har renar här. Är ingen riktig journalist, men har skrivit för några "Gamingsidor" genom åren, och en del sportsajter. Älskar Premier League men ser även andra ligor emellanåt. 

Det har varit en helg med Nationsleague och Sverige vann borta mot Turkiet trots att man var nederlagstippade. Markus Berg ordnade straff och Granen placerade kyligt dit den.
 

Etiketter: mattias wiklund

Kommentera gärna:

Jag tycker alltid all landslagsfotboll är tråkigt för det händer ofta att spelarna kommer tillbaka till klubben skadade och jag föredrar liga-fotboll. Lindelöf gick ut i paus i lördagens match men han har spelat väldigt väldigt mycket på senaste tiden - och mot väldigt tufft motstånd (Juventus och City senast). Fast nu var det ju sjukdom han gick ut för och verkar inte som att det är så farligt enligt rapporter.

England vann i alla fall sin grupp på söndagen i matchen mot Kroatien och det var en grym match. Kroatien tog ledningen genom Kramaric men sedan vände England till 2-1 genom Jesse Lingard och Harry Kane. Det var riktig prestige i den matchen för laget som förlorade åkte ner i B-divisionen och laget som vann får en extra chans att komma till EM. Hade det blivit oavgjort så hade Spanien vunnit gruppen men det är detta jag gillar lite med Nationsleague.

Det är mycket roligare att följa dessa matcher än några tråkiga träningsmatcher som det antagligen hade varit annars. Sen eftersom lagen delas in i grupper efter ranking så blir det alltid jämnbördiga lag mot varandra. Det enda negativa med detta är väl att Janne Andersson kan chansa mindre när han tar ut truppen, han kan inte testa spelare som man gjorde förut i träningsmatcher. Svanberg är uttagen till denna trupp men jag tvivlar på att han får spela något. Såg att Durmaz beklagade sig också över att han inte fick spela men det förstår jag att han inte fick. Säkrare att starta med Seb Larsson och Olsson på kanterna i en match borta mot Turkiet.

Dags för match mot Ryssland ikväll då för Sveriges del, förutsättningarna är enkla. Vinner Sverige matchen så får man en extra chans att nå EM samt att man får avancemang till A-gruppen och får spela där hösten 2020 när Nationsleague startar igen. Lindelöf verkar redo för spel för han tränade fullt ut igår och det är bra även fast Helander skötte allt utmärkt när han fick hoppa in. Det kommer inte bli särskilt stora förändringar i startelvan enligt Janne men det tror jag är bra, för Ryssland har en bra offensiv vilket vi såg under VM.

Till helgen börjar Premier League igen vilket är skönt, men det blir till att leta en fulstream klockan 16 för Viasat har bestämt sig för att visa Watford - Liverpool. Manchester United möter Crystal Palace på hemmaplan men man har en del eventuella skador. Rashford gick direkt in i omklädningsrummet när han blev utbytt i Englands match mot Kroatien men det är inga rapporter om vad han har för skada. Martial och Pogba stod över Frankrikes matcher denna gång på grund av små skador, men ska vara tillbaka tills på lördag. Fellaini och Lukaku är dock osäkra trots att båda stod över Belgiens matcher.

Toppmatchen i helgen är Tottenham - Chelsea på lördag 18:30. Tottenham är ett väldigt tufft lag att möta på bortplan så detta kan lika gärna bli en vinst för deras del. Spurs vann senaste matchen lagen emellan i april på Stamford Bridge med 3-1, men vi alla vet ju att det är en ny tränare (Sarri) i år och Chelsea ser riktigt bra ut denna säsong. Vi får se hur det slutar och jag hoppas United lyckas vinna på hemmaplan mot Crystal Palace, vore katastrof annars.

/Mattias Wiklund

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln