United utklassade


Av - Mattias Wiklund -
En hobbyskribent som ser på all fotboll i princip. Kommer från den lilla orten Åsele i vackra Lappland. Ja vi har renar här. Är ingen riktig journalist, men har skrivit för några "Gamingsidor" genom åren, och en del sportsajter. Älskar Premier League men ser även andra ligor emellanåt. 

Det var Manchester-derby i helgen och man kan lugnt säga att Manchester United fick sig en lektion i hur fotboll ska spelas.
 

Etiketter: mattias wiklund

Förra säsongen så vände United ett 0-2 underläge borta mot City men det gick inte denna gång. United fick förvisso en straff när det stog 2-0 och kunde reducera till 2-1. Men City var för starka och Gündogan kunde göra 3-1 ganska enkelt. Manchester United var totalt utspelade hela matchen vilket syns på statistiken. 65-35 i bollinnehav och 704 passningar mot 380 till Citys fördel. City lekte verkligen fotboll och hade inga större problem att passa runt den så United-spelarna fick jaga hela tiden.

Pogba var skadad så Fellaini fick starta vilket jag tycker var lite fel. Han är jätte bra när man jagar mål och ska vända matcher, som mot Juventus förra veckan. Men som startspelare är han mindre bra, tycker Mata eller Fred borde fått starta i stället. Uniteds mittfält blir väldigt stelt utan Pogba där vilket visades igår. Mourinho skyllde alla tre målen på misstag och spelschemat. United hade  Juventus borta mitt i veckan och nu City borta. Det är ett mycket tufft schema kan man minst säga. City hade Shakhtar Donetsk hemma nu i veckan så man kunde rotera bra.

United ligger sju poäng efter topp 4 och tolv poäng efter serieledarna Manchester City. Jag skulle bli förvånad om United ska tävla om en titel i år, man får nog nöja sig med att försöka ta topp 4 och försöka vinna någon cup. Det hade sett betydligt bättre ut om man hade vunnit derbyt igår, då hade det bara skiljt sex poäng mellan United och City.

Liverpool fick bara 2-0 mot Fulham, jag trodde proppen skulle gå ur i den matchen och att Liverpool skulle vinna med 5-6 mål med tanke på Fulhams försvarsspel hittills. Men om Manchester-derbyt var ojämnt så var denna match ännu mer ojämn, kunde lätt blivit fler mål för Liverpool. Salah har i alla fall börjat göra mål igen vilket är kul för Liverpool.

Chelsea fick bara 0-0 hemma mot Everton och borde gjort något mål då man dominerade matchen. Arsenal fick bara 1-1 hemma mot Wolves och hade lite tur där kan jag tycka för Wolves hade fler skott på mål. Arsenal dominerade såklart bollinnehavet men man ska ska träffa mål också, av Arsenals tio skott så gick bara tre på mål.

Nu är det landslagsuppehåll igen vilket är lite tråkigt. Sverige inleder i alla fall med att möta Turkiet borta i Nationsleague på lördag 18:00 Därefter spelar man mot Ryssland hemma på tisdag 20:45. Och ett stort grattis AIK till guldet, det var ni väl värda!

Fotbollsgala igår kväll och guldbollen gick till en viss Victor Nilsson Lindelöf. Oj vad han var värd det! Han spelade otroligt bra under VM för Sverige och har även haft en väldigt bra höst i Manchester United. Vad jag inte förstår dock är hur Andreas Granqvist kunde vinna årets back? Lindelöf bör väl ha fått det priset med om han nu vann priset som Sveriges bästa spelare? Nåväl jag tyckte Lindelöf eller Zlatan skulle vinna det så var bra att Victor fick vinna.

/Mattias Wiklund

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln