Tahith Chong, vem är han?


Av - Mattias Wiklund -
En hobbyskribent som ser på all fotboll i princip. Kommer från den lilla orten Åsele i vackra Lappland. Ja vi har renar här. Är ingen riktig journalist, men har skrivit för några "Gamingsidor" genom åren, och en del sportsajter. Älskar Premier League men ser även andra ligor emellanåt. 

Alla som såg Manchester Uniteds match mot Juventus kanske märkte att det fanns en spelare som heter Tahith Chong på bänken.
 

Etiketter: mattias wiklund

Vem är han då? Jo det är en av Uniteds mest lovande ungdomar och han är född i Willemstad i det nederländska området Curaçao i Västindien. Han kom säsongen 16/17 till Manchester United från Feyenoords U17-lag. Han är född 4:e december 1999 så han är bara 18 år gammal för närvarande och har en otrolig fotbollsframtid framför sig.

Han är en otroligt bollsäker spelare med bra teknik och har 4 mål och 1 assist så här långt för Uniteds U23. Han spelar bäst som offensiv högerytter för han har en riktigt bra vänsterfot som han kan vika in och slå till med, lite Arjen Robben över honom om jag får säga det själv. Men han gör det bra även på vänsterkanten och i mitten när han spelar där.

Han var avbytare mot Juventus men som ni vet gjorde Mourinho inga byten alls vilket jag tycker var märkligt. Jag är övertygad om att Chong kunde gjort det bättre än vad Rashford gjorde i den matchen. Han är som sagt bra med bollen så tycker det var lite fegt av Mourinho att inte pröva honom i alla fall. Mourinho är dock känd för att gilla spelare som Fellaini, Mctominay och Matic, det vill säga spelare som är storväxta med noll teknik och gärna över 190cm. Och ja, detta var en pik till Mourinho, tror att alla Uniteds supportrar börjar bli less på honom nu.

Men jag hoppas en A-lags debut närmar sig för Chong för han är verkligen en spelare som kommer bli något extra. Skulle dock inte förvåna mig om det blir en Pogba situation av honom och United måste köpa tillbaka honom om några år för 1 miljard eller mer. Manchester United har ingen renodlad högerytter och jag skulle älska om Chong gick in och tog den platsen och kunde avlasta Mata, Rashford eller Lingard för ingen av dessa är bra högeryttrar. Han fick följa med till USA på försäsongen och spelade två matcher men gjorde inga starka intryck just då. Men som vi alla vet så ska man ta träningsmatcher med en nypa salt.

Manchester United vann däremot mot Everton på söndagen och det tror jag var en viktig vinst. Lukaku petad vilket jag tyckte var på tiden, har nog aldrig sett en klumpigare spelare med boll någonsin. Han är bra på att göra mål men att passa bollen är han ingen mästare på. Man vet alltid när folk spelar till honom utanför straffområdet att det oftast slutar med att motståndarna får bollen.

Martial däremot är en som lyser upp laget just nu och det ryktas om att han ska skriva ett nytt kontrakt snart, hans kontrakt går ut till sommaren och samma med De Gea. Men klubben har som option att förlänga bådas kontrakt ett år till. Jag skulle se det som en katastrof om United lyckades förlora dessa två spelare så bäst man jobbar på att förlänga med dem.

Annars då? Det har varit andra matcher i helgen och en viss Salah gjorde mål igen. Liverpool ångar på där i toppen men man hade ju inte särskilt bra motstånd. Tottenham och City såg ut att spela på en grusplan men City dominerar.

/Mattias Wiklund

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln