Ny omgång spelad och snart CL


Av - Mattias Wiklund -
En hobbyskribent som ser på all fotboll i princip. Kommer från den lilla orten Åsele i vackra Lappland. Ja vi har renar här. Är ingen riktig journalist, men har skrivit för några "Gamingsidor" genom åren, och en del sportsajter. Älskar Premier League men ser även andra ligor emellanåt. 
 

En ny helg av Premier League har spelats och Manchester City ångar på uppe i toppen tillsammans med Liverpool. Liverpool tog en turlig seger borta mot Huddersfield med 1-0 och Salah fick göra mål igen, kanske han börjar leverera nu som under fjolårets säsong? 
 

Etiketter: mattias wiklund

Manchester City tog en enkel seger hemma med 5-0 mot Burnley, 24-5 i skott till Citys fördel säger väl det mesta om hur den matchen var. Noterbart är att ingen av Burnleys fem skott gick på mål heller.

Helgens toppmatch var Chelsea mot Manchester United och där började Chelsea med att ta ledningen. Man ska dock aldrig räkna ut United som gjorde två mål och vände på steken genom Anthony Martial. Men Chelsea gav inte upp och kvitterade till 2-2 på slutet genom Ross Barkley. Båda lagen såg dock ganska nöjda ut med oavgjort efter slutsignalen men United hade behövt tre poäng eftersom man ligger 10:a nu i ligan efter helgens omgång. Lindelöf spelade hela matchen och blev hyllad i Engelsk press för sin insats. Mourinho verkar lita på honom eftersom han får starta borta mot Chelsea, vi får hoppas att han får kontinuerlig speltid framöver. På tal om fler svenskar i Premier League så vann Watford borta mot Wolves med 2-0 men Ken Sema var tyvärr på bänken hela matchen.

Cardiff City fick även ta sin första seger sedan man kom upp i Premier League. Cardiff lyckades slå en annan nykomling, man slog Fulham med 4-2. Men jag tror nog att Cardiff får spela Championship nästa säsong igen ifall jag ska vara helt ärlig.

Özil verkar ha formen uppe just nu också då han gjorde 1-1 mot Leicester på måndagkvällen och sedan var med och byggde upp till målen efter det också. Båda målen sen gjorde av Aubameyang.

Chelsea  vs Manchester United 2-2
AFC Bournemouth vs Southampton 0-0
Cardiff City vs Fulham 4-2
Manchester City vs Burnley 5-0
Newcastle vs Brighton 0-1
West Ham vs Tottenham 0-1
Wolves - Watford 0-2
Huddersfield - Liverpool 0-1
Everton vs Crystal Palace 2-0
Arsenal vs Leicester 3-1

I veckan är det Champions League och Manchester United ska ta emot Juventus på Old Trafford på tisdag kväll. Om United vinner den matchen så har man ett bra läge i gruppen och leder den då med sju poäng, Juventus leder den just nu med sex poäng och United har fyra. Manchester City möter Shakhtar Donetsk på bortaplan och det är väl en match som ska vinnas ganska enkelt. Liverpool har även dem lätt motstånd och möter Röda stjärnan på hemmaplan.

Tottenham har det lite tuffare och har noll inspelade poäng så här långt i gruppspelet, Barcelona och Inter har delad ledning i den gruppen med sex poäng var. Spurs ska möta PSV Eindhoven på bortaplan och det känns som att man måste vinna den matchen för att ha någon chans att gå vidare. Som tur är så är det dubbelmöten för alla lag i kommande två omgångar av Champions League, så Spurs möter PSV två gånger kommande veckorna och där bör man klara av att knipa ihop sex poäng.

/Mattias Wiklund

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln