Ghoddos en stor förlust


Av - Mattias Wiklund -
En hobbyskribent som ser på all fotboll i princip. Kommer från den lilla orten Åsele i vackra Lappland. Ja vi har renar här. Är ingen riktig journalist, men har skrivit för några "Gamingsidor" genom åren, och en del sportsajter. Älskar Premier League men ser även andra ligor emellanåt. 

Att det svenska landslaget förlorade Saman Ghoddos till Iran är en stor förlust. Han var en av de viktiga spelarna när han var i Östersund och han är även det nu i Amiens i Ligue 1.
 

Etiketter: mattias wiklund

Jag tycker Janne Andersson borde ha tagit ut Ghoddos i landslaget redan när Östersund gjorde succé i Europa. Nu valde han Iran sjävmant men jag tror nog hellre han hade spelat för Sverige. Aftonbladet intervjuade ju hans lagkamrat i Amiens Emil Krafth och han sa "Klart att han hade velat spela för Sverige, det sa han till mig. Men nu har han gjort sitt val".

Iran var redan kvalificerade till VM när han valde dem, det var inte Sverige vid den tidpunkten så det kan ha lockat. Han fick göra tre inhopp i VM och totalt 29 minuter för Iran men han fick ju spela ett VM i alla fall. Nu i efterhand ångrar han sig nog rejält och jag tror faktiskt han skulle konkurrerat om en plats i Sveriges landslag. Han gjorde 9 mål på 14 matcher för Östersund innan han lämnade för Frankrike och Amiens. I Ligue 1 har han fortsatt producera mål och assister, han har tre mål och två assister på sju matcher vilket är bra i en sådan pass bra liga, sen tillhör han ett bottenlag/mittenlag med.

Marcus Berg har väl inte nätat på 14 landskamper eller något sådant så det hade varit perfekt att få testa  Ghoddos nu mot Slovakien. Såg att John Guidetti ska starta och det är en spelare som jag tycker står stilla i utvecklingen. Han har spelat sex matcher i La Liga för Deportivo Alaves denna säsong varav tre inhopp. Han har lyckats göra en assist, men det är också allt.

Om Zlatan kommer tillbaka och spelar i Europa igen kanske det är läge att fråga honom om han vill göra comeback i landslaget? Han vet vart målet är i alla fall till skillnad från resten av våra anfallare.  Berg spelar i Al-Ain och jag vet inte alls hur den ligan är men antar att den är sämre än allsvenskan. Toivonen spelar i Australiensiska ligan och den är också sämre än allsvenskan, eller i alla fall likvärdig kan jag tänka mig. Han fick nästan aldrig spela i Toulouse så jag förstår att han bytte lag och liga.

Tittar man på yngre anfallare så har vi två spännande sådana i Joel Asoro och Alexander Isak, man får hoppas på bra utveckling hos dessa två. Asoro har ändå fått spela åtta matcher (fyra inhopp) i Swansea, kanske dags att han får testa på riktiga landslaget snart? Alexander Isak har det tungt i Dortmund och får spela i deras reservlag. Han borde ha fixat så han blev utlånad denna säsong tycker jag. Han valde nog en lite för bra klubb att gå till och verkar ha svårt att få speltid där.

Till helgen är det toppmatch i Premier League, inte om man ser till tabell-läget men klubbstatus. Chelsea mot Manchester United på lördag 13:30. Skriver mer om det till veckan, på återseende!

/Mattias Wiklund

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln