Skönt med landslagsuppehåll


Av - Mattias Wiklund -
En hobbyskribent som ser på all fotboll i princip. Kommer från den lilla orten Åsele i vackra Lappland. Ja vi har renar här. Är ingen riktig journalist, men har skrivit för några "Gamingsidor" genom åren, och en del sportsajter. Älskar Premier League men ser även andra ligor emellanåt. 

Nu är det äntligen dags för landslagsuppehåll igen och ni kanske undrar varför jag vill ha det nu när jag klagade sist?
 

Etiketter: mattias wiklund

Anledningen heter Manchester United och deras spel, managern är jag dock lite kluven över. Vi alla vet ju vad Mourinho lyckats med förut och jag vill inte att United ska bli som alla andra klubbar som sparkar deras managers på löpande band (läs Chelsea, City, Liverpool och ungefär alla klubbar i världen). Jag vet att dagens fotbollsklimat är hårt och managers får sällan chansen under en lång tid som en viss Sir Alex Ferguson fick.

Sir Alex Ferguson kom till United 1986 och säsongen 89/90 slutade han på en 13:e plats i ligan, 5 poäng före relegerade Sheffield Wednesday. Han skulle troligen fått sparken om han inte vunnit FA Cupen mot Crystal Palace det året. Tror ni en manager i dagens läge skulle få så lång tid på sig?

Jag tycker det är otroligt att inte Mourinho fått sparken ännu men det kan vara för att det bara är början på säsongen. Den går att rädda än och United är faktiskt bara sju poäng efter City, Chelsea och Liverpool. Det vore bara korkat att sparka Mourinho så här tidigt och vem kan garantera att det blir bättre med till exempel Zidane? Visst han vann tre Champions League på raken med Real Madrid, just det, Real Madrid? Jag vill inte ta ifrån honom något men skulle han kunnat gjort samma sak med Bayern Munchen eller Manchester City? Det finns inga riktiga garantier på att det skulle bli bättre med Zidane.

Fansen på arenan stöttar dessutom Mourinho, det är styrelsen det sjungs sånger mot. Den är faktiskt fruktansvärt dålig. Det borde anställas en sportchef vilket sägs vara på gång nu för Ed Woodward kan inget om fotboll. Han är bra på att dra in pengar och fixa sponsorer till klubben men köpa spelare är inte hans starka sida. 

Helgens matcher tänker jag inte gå in djupare på förutom att United gjorde en stark vändning med bra byten från Mourinho. United låg under med 0-2 efter en halvlek men vände till 3-2, Alexis Sanchez (typ kortaste spelaren) nickade in vinnarmålet i 90:e minuten. Det var även stormöte mellan City och Liverpool på söndagen. Personligen tycker jag det var en ganska tråkig tillställning och det var inga stora chanser förutom straffen som Mahrez brände. Jesus såg ganska förvånad ut när han inte fick ta straffen. Jag sa det själv med att det bör väl finnas 4-5 spelare som går före Mahrez i City när det gäller straffar?

Hur som helst ska det bli skönt med uppehåll och vi får se om Kristoffer Peterson får chansen i Sverige. Han har gjort det bra i Holland så här långt med 8 mål och 1 assists på 8 matcher i Heracles.

På återseende!

/Mattias Wiklund

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln