Omgång 6 av Premier League


Av - Mattias Wiklund -
En hobbyskribent som ser på all fotboll i princip. Kommer från den lilla orten Åsele i vackra Lappland. Ja vi har renar här. Är ingen riktig journalist, men har skrivit för några "Gamingsidor" genom åren, och en del sportsajter. Älskar Premier League men ser även andra ligor emellanåt. 

Manchester City och Liverpool fortsätter ånga på i tabelltoppen av Premier League. Liverpool leder ligan med 6 raka vinster, frågan är om någon kan stoppa dem denna säsong?
 

Etiketter: mattias wiklund

Nu är det ju tidigt ännu av säsongen då det bara gått 6 omgångar av 38 så kanske för tidigt att utropa en ligavinnare nu. Liverpool avfärdade Southampton relativt enkelt och hade 3-0 redan efter första halvlek vilket blev slutresultatet också. I nästa omgång möter man Chelsea borta och det blir verkligen något att bita i.

Manchester City mötte Cardiff på bortaplan och vann med klara 5-0. Noterbart i den matchen är att City hade hela 78.5% bollinnehav, och nyförvärvet Riyad Mahrez fick göra två av målen. Nästa omgång har man Brighton på hemmaplan och den matchen är väl mer eller mindre klar hur den ska sluta.

Manchester United mötte Wolves på hemmaplan och jag sa redan i förra helgens krönika att Wolves var bra. Som vanligt var det fantasilöst anfallsspel från Uniteds sida och det är snarare individuella prestationer som gör att United får poäng med sig från matcher, än lagspel. Wolves vann skott på mål med 8-5 så De Gea gjorde ännu en stabil match - man kan undra vart United skulle sluta utan honom?

Viasat sände inte matchen så man fick endera kolla i efterhand på Viaplay eller leta åt en stream på internet, jag gjorde det sistnämnda. Då märkte jag att kanalen jag hittade stream till sände hela fyra matcher samtidigt kl 16 från Premier League. Man kan undra varför Viasat bara får sända en? Men det handlar väl om vad man betalat för att få sända och sådär antar jag.

Fulham mötte Watford mitt på dagen i lördags och Mitrovic fortsätter göra mål, han har gjort 5 mål på 6 matcher nu. Den här matchen slutade i alla fall 1-1.

Söndagen bjöd även på två matcher och i den första spelade Chelsea mot West Ham på bortaplan, så det var London-derby med andra ord. Den slutade 0-0 även fast man tycker att Chelsea borde vunnit. De hade 17 skott varav 6 gick på mål, och 72% bollinnehav.

Arsenal mötte Everton på hemmaplan och den matchen kunde slutat hur som helst, Everton vann till och med skotten med ett skott mer på mål. Men Arsenal hade bättre avslutare i Lacazette och Aubameyang, noterbart från den matchen är att Ramsey assisterade till båda målen. Så här slutade i alla fall helgens matcher.

Lördag
Fulham - Watford 1-1
Burnley - Bournemouth 4-0
Cardiff - Manchester City 0-5
Crystal Palace - Newcastle 0-0
Leicester - Huddersfield 3-1
Liverpool - Southampton 3-0
Manchester United - Wolves 1-1
Brighton - Tottenham 1-2

Söndag
West Ham - Chelsea 0-0
Arsenal - Everton 2-0

Nästa helg är det toppmatch mellan Chelsea och Liverpool på lördag 18:30. Jag vet inte vad man ska hoppas på i den matchen som United-supporter men jag hoppas att det blir en underhållande match. På återseende!

/Mattias Wiklund

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln