Helgens omgång i PL


Av - Mattias Wiklund -
En hobbyskribent som ser på all fotboll i princip. Kommer från den lilla orten Åsele i vackra Lappland. Ja vi har renar här. Är ingen riktig journalist, men har skrivit för några "Gamingsidor" genom åren, och en del sportsajter. Älskar Premier League men ser även andra ligor emellanåt. 

Oj vad skönt att ligorna har satt igång igen och helst av allt Premier League. Manchester United vann sin match med nöd och näppe.
 

Etiketter: mattias wiklund

Det började med matchen mellan Tottenham och Liverpool på dagen i lördags som slutade 1-2 till Liverpool. Jag tyckte Liverpool hade den matchen och det kunde blivit ännu fler mål från deras sida. Om man ser på statistiken så var det 10-3 i skott på mål till Liverpool så Spurs hade lite flyt där. Spurs gjorde dock mål på stopptid men var aldrig nära att få poäng med sig. Det var ett ovanligt tamt Tottenham, inte alls samma lag som var på Old Trafford för några helger sedan. Liverpool är nog en av favoriterna (som jag nämnde i förra krönikan) när man avfärdade Tottenham på bortaplan så här enkelt.

Manchester City spelade också i lördags och de mötte nykomlingarna Fulham men den visades inte på tv, dock fick man se sammandrag från matchen. City dominerade stort som väntat och vann enkelt med 3-0, och man hade även mest bollinnehav samt skott på mål.

Arsenals match borta mot Newcastle var en som visades och den såg jag dock till och från på. Xhaka och Özil gjorde målen och matchen slutade 2-1 till Arsenal, det kan även nämnas att Xhaka gjorde sitt mål med en grym frispark.

Måste ju även nämna Chelseas match mot Cardiff lite där Hazard forsätter vara i form. Matchen slutade 4-1 till Chelsea och Hazard gjorde tre av målen. Han leder skytteligan med fem mål strax före Lukaku och Mané som har fyra var.

Sen kommer vi till Watford - Manchester United som slutade 1-2 efter mål från Lukaku och Smalling. Men oj vilket flyt United hade där, vad skulle man göra utan David De Gea? Watford vann faktiskt skotten med 14-9 och spelade till och från väldigt bra med farliga omställningar. Skott på mål slutade däremot med 6-5 till United så var lite bättre effektivitet där. Fast Sanchez och Pogba borde satt varsitt mål med, så avsluten får de jobba vidare med. Watford höll på att kvittera till 2-2 på slutet men De Gea räddade United som vanligt med en patenterad "helt overklig" monster-räddning .

På söndagen såg jag Wolverhampton - Burnley och måste nämna vilken otroligt fin fotboll Wolves spelar. Matchen slutade 1-0 bara men borde ha slutat med fler mål för Wolves. 30-7 i skott och Wolves såg stundtals ut som Barcelona när man flyttade runt bollen. Det är otroligt spännande nykomlingar och ser verkligen fram emot att se mer från dem. Nästa helg blir det dock tuffare för då är det dags att möta Manchester United på Old Trafford. Alla matcher som spelades i helgen har ni här nedanför.

Tottenham - Liverpool 1-2
Bournemouth - Leicester 4-2
Chelsea - Cardiff 4-1
Huddersfield - Crystal Palace 0-1
Manchester City - Fulham 3-0
Newcastle - Arsenal 1-2
Watford - Manchester United 1-2
Wolverhampton - Burnley 1-0
Everton - West Ham 1-3
Southampton - Brighton 2-2

I veckan är det dags för Champions League vilket betyder ännu mer fotboll. Det är nya tider från och med i år när matcherna startar. Två av matcherna börjar 18:55 redan och resten 21:00, förut har ju alla startat 20:45, förutom om matcherna spelats i andra tidszoner. Jag ser verkligen fram emot årets Champions League och det är osäkert vem som tar hem det hela. Jag hoppas självklart på Manchester United men det är en främmande overklig tanke, fast Mourinho brukar ju vara bra på cup-spel.

/Mattias Wiklund

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln