Lite tankar efter landslagsuppehållet


Av - Mattias Wiklund -
En hobbyskribent som ser på all fotboll i princip. Kommer från den lilla orten Åsele i vackra Lappland. Ja vi har renar här. Är ingen riktig journalist, men har skrivit för några "Gamingsidor" genom åren, och en del sportsajter. Älskar Premier League men ser även andra ligor emellanåt. 

Det har som bekant varit landslagsuppehåll och det har inte undertecknad sett mycket av. Visst har jag halvsovit till Sveriges matcher men det är allt. Så jag tänker inte gå in något djupare på detta.
 

Etiketter: mattias wiklund

Har kollat lite höjdpunkter och så men landslag intresserar mig väldigt lite, förutom när det är mästerskap. Dessa landslagsuppehåll är oftast långa och fruktansvärda för min, och många andras del. Jag gillar helt enkelt ligafotboll mer, ska helst också vara Premier League.

Men jag förstår att det kan vara en flykt i tillvaron för vissa spelare som det går dåligt för i klubblaget. Lindelöf och Olsen är väl två hackkycklingar som det skrivs diverse om i Engelska, Italienska och Svenska medier om hur dåliga de 
är. Jag förstår även deras val att inte prata med media under landslags- samlingarna, för svensk media hakar ofta på och skriver det utländsk media skriver.

Jag såg även att deras agent gick ut och sa i torsdags att det var just av den anledningen de inte pratade med media.

Jag har inte sett Olsens matcher som han hunnit spela hittills för Roma, men jag har sett varenda match med United sedan början av 2000-talet. Visst Lindelöf blandade och gav under sin första säsong men jag tyckte inte han var sämre än någon annan back i Uniteds backlinje totalt sett. Engelsk media har honom som hackkyckling och skriver så fort han gör ett misstag.

Det skrivs aldrig om när Smalling eller Jones gör misstag (som händer ibland) vilket jag tycker är lite underligt. Det är oftast Victor som får ta den tunga smällen även om det är hans mittbackskollega som gjort bort sig. Men visst har han gjort misstag ett par matcher, det kan jag inte förneka.

Jag ser verkligen fram emot att Premier League ska starta, har för vana att faktiskt försöka se varje match som visas på tv under helgen. Helgens toppmatch är Tottenham - Liverpool på lördag 13:30 och där kan det verkligen gå hur som helst. Liverpools defensiv ser dock bättre ut sen Van Dijk kom in i laget, han har verkligen styrt upp där bak. Sen köptes det inte in en så dålig målvakt i somras heller. Jag tror Liverpool är favoriter till titeln tillsammans med Manchester City.

Watford - Manchester United på lördag 18:30 är en annan match som kan gå hur som helst. Watford är i bra form och har vunnit alla matcher i inledningen så blir en svår match för United.

Det är också slutspurt i Allsvenskan och där är det AIK, Hammarby, Norrköping och Malmö som slåss om guldet. AIK har just Norrköping borta nu första matchen efter uppehållet och det kan bli en klurig match. För Norrköping har en hög högstanivå när det väl funkar, fast jag tror AIK kan komma undan med ett kryss eller vinst i bästa fall för de har en otroligt bra trupp.

Men jag tror hur som helst att AIK är favoriter, deras schema ser inte så himla tufft ut nu tio sista matcherna. Resten av lagen får helt enkelt slåss om Europa-platserna. Fast vore roligt om det blev en kamp till sista matchen.

Serie A och La liga kan jag säga att jag inte följer särskilt bra, det blir mest höjdpunkter därifrån med. Brukade se matcherna då Viasat hade dem men de har som bekant tappat rättigheterna. Ska börja se lite Bundesliga hade jag tänkt men har inget riktigt favoritlag där ännu, men det kanske kommer! 

/Mattias Wiklund

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln