Borde Mourinho få sparken?


Av - Mattias Wiklund -
En hobbyskribent som ser på all fotboll i princip. Kommer från den lilla orten Åsele i vackra Lappland. Ja vi har renar här. Är ingen riktig journalist, men har skrivit för några "Gamingsidor" genom åren, och en del sportsajter. Älskar Premier League men ser även andra ligor emellanåt. 

Det är den ständiga frågan som ställs från Unitedfans. Borde han få sparken? Jag är lite delad i frågan även fast jag håller på Manchester United.
 

Etiketter: mattias wiklund

Mourinho har ett bra CV, mycket bättre än vad Van Gaal och Moyes hade när dem kom. Många United-fans vill dock ha bort honom och VD:n Ed Woodward. När jag kollade transfermarkt så upptäckte jag att Mourinho har handlat för ca 4,4 miljarder sedan hans ankomst. Det ryktades i sommar om att ägarna och styrelsen ville att han skulle utveckla spelarna han har i stället för att bara köpa, om det stämmer vet jag inte. Men han fick bara handla för ca 850 miljoner i somras, mot förra året då han fick handla för 1,6 miljarder ungefär.

Mourinho ville ha en mittback i sommar enligt alla rykten och det förstår jag inte. Det finns andra positioner som behövs förstärkas betydligt mer - som en högerytter.  Mittbackarna United har är Jones, Bailly, Lindelöf, Smalling och Rojo. Nu är ju visserligen Jones och Bailly väldigt skadebenägna men man borde väl kolla på det problemet i stället. Som högerytter har United noll spelare, Mata brukar få husera på den kanten men ser aldrig helt bekväm ut där. Man kan ju tycka att den positionen var mest akut, fast vet inte hur Mourinho tänker.

Jag tycker dock det är för tidigt att sparka honom. Alla säger att tredje säsongen alltid är värst för Mourinho, att det blir mycket bråk med spelare och sådant. Men man måste faktiskt kolla på vad han gjort tidigare. Det finns faktiskt ingen manager i nuvarande Premier League som vunnit lika mycket, förutom Guardiola då om man ser till alla titlar.

Porto : 6 titlar
2 ligatitlar
2 inhemska cuptitlar
1 Europa League
1 Champions League

Chelsea: 8 titlar
3 ligatitlar
5 inhemska cuptitlar
Inter: 5 titlar
2 ligatitlar
2 inhemska cuptitlar
1 CL-titel

Real Madrid: 3 titlar
1 ligatitel
2 inhemska cuptitlar

Manchester United: 3 titlar
2 inhemska cuptitlar
1 Europa League

Men att Mourinho går ut och kritiserar andra managers för att de vunnit mindre tycker jag är väldigt lågt. Det tyder på desperation hos honom och inom klubben. Han höll upp tre fingrar på en presskonferens och sa att han hade fler ligatitlar än vad alla andra managers i ligan hade tillsammans. Väntade han med detta uttalande tills Wenger var borta?

Jag tror dock han blir kvar hela säsongen, han kanske inte klarar av att vinna ligan men topp 4 borde han kunna klara. Fred som köptes in i sommar från Shakhtar Donetsk verkar vara ett väldigt bra tillskott som har varit bra hela försäsongen samt i inledningen av Premier League. Han är väldigt teknisk och kan hålla i boll bra, samt bra passningsfot.

Tycker han ska få vara kvar säsongen ut i alla fall och visa vad han går för. United spenderade faktiskt mindre än Fulham i sommar som nyss blev uppflyttade.


/Mattias Wiklund

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln