Malmö vidare i Europa League.


Av - Mattias Wiklund -
En hobbyskribent som ser på all fotboll i princip. Kommer från den lilla orten Åsele i vackra Lappland. Ja vi har renar här. Är ingen riktig journalist, men har skrivit för några "Gamingsidor" genom åren, och en del sportsajter. Älskar Premier League men ser även andra ligor emellanåt. 

Mot alla odds klarade Malmö FF av att gå vidare i Europa League på torsdagkväll.
 

Etiketter: mattias wiklund

Man hade 2-2 sedan första mötet mot Midtjylland och vann sedan detta möte med 2-0 - efter mål från Antonsson och Rosenberg. Detta betyder att vi i alla fall har ett lag i Europa-spel denna höst. Lottningen av gruppspelet var idag klockan 13, Malmö FF fick följande lag i sin grupp.

Besiktas
Genk
Malmö FF
Sarpsborg

Riktigt roligt med ett svenskt lag i Europa League-gruppspel igen. Malmö har rätt så stor chans att ta sig vidare också, kan nog vara det svenska lag som har störst chans att göra det. Det blev även ett miljonregn över Malmö på grund av detta, och det är roligt. Malmö använder ofta pengar för att köpa spelare av andra allsvenska lag. Så pengarna går till svensk fotboll på ett sätt.

Det var verkligen synd att inte AIK, Djurgården och Häcken tog sig vidare med. Tänk vilken svensk höst vi hade fått då i Europa League? Rosenberg sa i podden tilläggstid att han vill ha så enkel grupp som möjligt, så man har chans att gå vidare. Många fans ville nog ha så svår grupp som möjligt med stora lag.

Jag tror Malmö har en bra chans att ta sig vidare från denna grupp, för det är inte särskilt svåra lag, och man fick mycket lättare lottning än vad Östersund fick förra hösten. Tar sig inte Malmö vidare blir jag besviken i alla fall! 

Jag är ingen supporter av Malmö eller svenska lag överhuvudtaget. Men tyckte bara det passade bra nu att skriva lite om kvalen som pågått. Jag håller på alla svenska lag som spelar i Europa och hoppas på att det går bra för alla med. På återseende!

/Mattias Wiklund

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln